Roze Olifantenbier en de oorsprong van Bierathlon.nl • Bierathlon.nl
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Roze Olifantenbier en de oorsprong van Bierathlon.nl

Wat begon als een rustig weekend, eindigde als een spontane aanzet tot, nouja, dit!

Zoals we wel vaker doen gingen we ook dit weekend een rustig biertje drinken in Eindhoven. De Drinkers Pub kende we nog niet dus gisteravond leek ons de uitgelezen kans om die kroeg te verkennen. Voor je naar de kroeg gaat moet je natuurlijk eerst un goeie bojum leggen, hamburgers werden gemaakt om die taak te vervullen. Gehakt met rode ui en een teentje knoflook, met bacon en een plakje chedder, bovenop een bedje van sla en afgetopt met een tomatensausje met gebakken Italiaanse groenten, en dat alles op een broodje. Het eten was net zo moeilijk als het oplezen van de vorige zin.

Afijn. Wij na de hamburgers op de fiets gestapt richting Eindhoven. Bij binnenkomst waren we verbaasd van de grootte van het café en de drukte die er heerste. We zochten een plekje achteraan aan de mega-lange bar en kregen de bierkaart aangeboden. Na een tijdje zoeken, ja dat was nodig, begon voor mij (Geert) de avond met een Gruut Inferno en voor Manon met een Budels Witte Parel.

De avond liep gemoedelijk verder. Tot we er uiteindelijk, na het nuttigen van onze biertjes, er samen overeen kwamen om een grote fles Delirium Deliria te delen. Dit heerlijke bier bracht duidelijk het beste in ons naar boven qua inspiratie en een idee werd geboren. Een idee wat voor ons onderdeel is van het meerjarenplan (kom ik later op terug), maar voor jullie een bron van informatie en amusement. Het idee van Bierathlon.nl! Het domein werd aangemaakt en een nieuwe wereld is open gegaan.

Delirium Deliria Screenshot

Wat is Bierathlon.nl?
Een blog voor bierliefhebbers, door bierliefhebbers. Een plaats voor bier, onze bier-gerelateerde avonturen en af en toe andere random dingen als we daar zin in hebben. Alleen de toekomst zal het uitwijzen wat de inhoud wordt, maar ideeën zijn er genoeg. In plaats van dit op social media of Untappd te doen, hebben we besloten het lekker old-skool met een blog te doen.

Wie zijn wij?
Geert en Manon, twee jong-volwassen levensgenieters met één passie: Bier! (en hamburgers, en 24kitchen, en technologie, en communicatie, en illustreren, en ontwerpen, en alpaca’s)

Dat was het dan, de eerste post van Bierathlon. Het excentrieke verhaal over het ontstaan van Bierathlon.nl, een betere eerste post kan ik me niet voorstellen. Ik hoop dat er nog vele volgen met net zo, of betere verhalen in het leven van de atleten.