Goede voornemens: Vijf goede redenen om bier NIET te schrappen in het nieuwe jaar • Bierathlon.nl
2591
post-template-default,single,single-post,postid-2591,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Goede voornemens: Vijf goede redenen om bier NIET te schrappen in het nieuwe jaar

Ja, we gaan massaal naar de sportschool. We slapen beter, eten gezonder, en drinken deze maand geen alcohol? Wat? Was je vergeten dat 31 dagen geen alcohol ook 31 dagen geen bier betekent? Gelukkig is hier de redding: wij hebben namelijk vijf goede redenen gevonden om gewoon af en toe een biertje open te trekken. Zeg maar: jaaaanuari!

Ja tegen bier, ja tegen lekker slapen.

In plaats van nee te zeggen tegen bier, zeggen we ja tegen lekker slapen in 2019. Hop, één van de bestanddelen van bier, bevordert namelijk de nachtrust. Je kunt thee van hop maken, maar je kunt ook gewoon een biertje drinken waar wat extra hop in is verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan de Duvel Tripel Hop, de Houblon Chouffe of Hopfather van Oersoep. Hou de alcoholinname wel beperkt! Alcohol kan je helpen om sneller in slaap te vallen. Vanaf 2 glazen heeft alcohol echter een negatief effect op je nachtrust.

Bier maakt je gelukkig (Ja dat wisten we al, maar nu is het wetenschappelijk bewezen!)

Onderzoek wijst uit dat bier drinken met vrienden een positief effect heeft op je welbevinden. Dit effect wordt versterkt als je een stamkroeg hebt waar je regelmatig komt. Mensen die bier drinken in hun stamkroeg hebben meer vertrouwen in hun sociale omgeving, zijn gelukkiger en zijn meer sociaal betrokken. Daarnaast triggert alcohol ook nog eens de endorfine-aanmaak, die er weer voor zorgt dat je sneller een praatje met iemand maakt. Op naar de kroeg dus! (Bedankt voor dit onderzoek, Oxford University.)

Alcoholarme speciaalbiertjes zijn stiekem best wel prima.

Zelfs voor de mensen die juist minder alcohol willen drinken, blijft bier een geschikt drankje. In de supermarkten zijn tegenwoordig schappen vol alcoholarme speciaalbiertjes te vinden, die, ja ik geef toe, eigenlijk best wel prima smaken! Mijn persoonlijke favoriet is de Playground IPA van VanDeStreek, maar ook voor de liefhebbers van bockbiertjes, porters en weizen bieren is er al minstens één alcoholarm alternatief te vinden. Dubbele goede voornemens: ga ook als je alcoholvrije/arme biertjes drinkt met de fiets naar de kroeg. Wel zo gezond.

Bier zit vol met vitamines!

Fruitschalen zijn vanaf nu een illusie – drink gewoon een biertje om je vitaminepeil op peil te houden. Weet je nog? Bier is gemaakt van verwerkte graan. Deze planten bevatten een hoop vitamine B, die je ook na het brouwproces in je bier terug kunt vinden. Daarnaast bevat gist vitamine B12, bruist het bronwater van mineralen en bevat de celwand van gerst ook nog eens een hoop vezels. Het klinkt bijna net zo goed als een havermoutontbijtje, vind je niet?

Bierathlon verklaart bier halen als een legitieme work-out.

Zo, het is gezegd. Wij verklaren bier halen in de supermarkt als een volwaardige work-out. Denk even met ons mee. Een krat bier met 24 volle flesjes weegt 14,5 kilo. Waar is het bier meestal gepositioneerd in de supermarkt? Juist, achterin. Tillen wij handmatig zo’n krat naar de kassa, dan hebben we flink wat arbeid verzet. Eenmaal thuis herhalen we deze handeling nog een keer, doen we nog een squatje omdat de kofferbak zo laag is, en per abuis hebben we spieren gekweekt! Haal meer kratten bier om je gewenste resultaat te bereiken.

Het is overduidelijk: je hoeft bier niet te schrappen om je goede voornemens waar te maken. Er is echter een grens. Omdat we alcoholmisbruik graag willen voorkomen geven we jullie nog een wijze les mee: het allerbeste goede voornemen is om katers te verbannen uit je leven. Bestel of open daarom een biertje minder – zo bespaar je je gezondheid én sta je ‘s ochtends energiek op. Mogen al jullie goede voornemens uitkomen!