Happy SWAPTEMBER! • Bierathlon.nl
1288
post-template-default,single,single-post,postid-1288,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Happy SWAPTEMBER!


De dagen worden korter, de regenbuien worden langer en de eerste mensen durven schuld te bekennen over het eten van pepernoten. Dit kan maar een ding betekenen: HET IS SWAPTEMBER! SWAPTEMBER zegt u? Dit moet vast weer een belachelijk idee zijn geweest van twee dronken bierathleten. Nou vooruit dan, ook wij zullen schuld bekennen. Over het dronkenschap dan.

SWAPTEMBER, het scheppingsverhaal

We moeten namelijk bekennen dat de beste ideeën over bier gewoon ontstaan onder het genot van, u raadt het al, bier. Deze keer ontstond het idee op een zwoele donderdagavond. Geert en Manon dachten zich te amuseren door het bekijken van alle dronken feuten in bierstad Eindhoven. Gesettled op een terras op Stratumseind konden wij het prachtige schouwspel van amper achttienjarigen op de voet volgen. Manon voelde zich geïnspireerd door de idioterie en besloot de volgende woorden zacht maar vastberaden uit te spreken: “Ik denk dat ik deze keer voor een IPA ga”.

Niet veel later zat Manon aan haar ‘earl grey IPA’ te nippen toen ook Geert een inspirerende opleving ervaarde. “Altijd kiezen we ons eigen bier, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat anders.” En hier jongens en meisjes, werden de eerste gedachtenspinsels geplant die uiteindelijk een logisch geheel vormde: SWAPTEMBER.

Ja leuk, dat SWAPTEMBER. Maar what the fuck is het?

In de maand september zullen Geert en Manon louter bieren beproeven die uitgekozen zijn door de ander. Een afgesproken vergadering bij de bierschuur later en we hadden bieren gekozen voor onszelf, maar dan toch voor de ander. Zo kreeg Geert een lading bruine beren en koffiesmaken aangeleverd, terwijl Manon het moet gaan waarmaken op basis van blonde en hoppige pintemannen. Totaal het tegenovergestelde van wat we normaal prefereren dus. Ja, ook wij zijn benieuwd. Zorgt SWAPTEMBER er voor dat er deze maand alleen maar onvoldoendes op Bierathlon verschijnen? Of kunnen we nog iets van elkaar leren?

We gaan het vanzelf zien! De eerste beproevingen volgen snel op Bierathlon.nl. Stay tuned!