28 by Caulier Tripel • Beproeving #29 • Bierathlon.nl
523
post-template-default,single,single-post,postid-523,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

28 by Caulier Tripel • Beproeving #29

beproeving-29-28bycaulier
Na de zomerse blonde tinten van de Surf Ale was het tijd voor het echte werk: Tripels! De tripel van de 28 by Caulier serie was het biertje wat er als eerst aan moest geloven. Een biertje wat voor ons helemaal onbekend was, maarja.. het was een tripel en hij zag er leuk uit. Rustig aan tafel, werken aan Bierathlon.nl en zorgen dat “Kan ik mijn bier buiten zetten?” werkt. Met wat lekkere biertjes van de speciaalbierzaak in en achter de hand. Jack Black stond op de achtergrond aan op TV om ons te verzorgen van lekkere gitaardeuntjes en het nodige vermaak. Een productieve avond waardoor de speciaalbiertjes extra verdiend zijn! Met zijn mysterieuze 28 groot op de voorkant van de fles was het tijd voor wat opheldering.

28 wat?

Juist, dat vroeg ik me dus ook af. Wat betekent die 28? Is het een 28-jarig jubileum ergens van? Zit er 28% alcohol in? Was hij bedoeld voor onze 28e beproeving?.. Want dan zijn we te laat. De 28 by Caulier serie in opdracht wordt gebrouwen door de Proefbrouwerij, gelegen in een klein dorpje in Noord-België (onder Zeeland). Naast de tripel hebben ze op dit moment ook een Pale ale, IPA, Brett (bruin), Stout en Saison. Met batches van slechts 140 hectoliter, wat neerkomt op iets meer dan 42000 flesjes. Met het gebruik van alleen de beste natuurlijke ingrediënten beweren ze dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. Wat opvallend is, is dat al deze biertjes vrijwel géén suiker bevatten. In elk flesje Caultier zit minder dan 2 gram suiker (waaronder glucose, fructose, maltose en nog wat andere toses), geen kunstmatige zoetstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Super gezond dus! De brouwers hebben hiermee een uniek biertje op de markt gezet!

Wat vond ik er van?

Maar als er geen suiker in zit, smaakt ie dan niet droog en flauw? Nee, integendeel: Hij smaakt juist erg vol en zoet! Honing en mango zorgen hier voor een gezonde, zoete smaak. Met een klein beetje citrus die het geheel een klein zuurtje geeft. Door zijn zware smaak met een lange afdronk is het geen doordrinkbaar biertje: Je kan er het beste maar de tijd voor nemen en er van genieten. Verder is hij oranje van kleur en bevat hij 9% alcohol. Hoewel zoete biertjes niet mijn favoriet zijn, hebben de brouwers van Caulier met hun 28 Tripel een smaakvol biertje gemaakt! Niet geheel voor mij, maar zeker een aanrader voor bierliefhebbers van zoete biertjes.

beoordeling-6