Indian Summer Doppelbock • Beproeving #68 • Bierathlon.nl
1589
post-template-default,single,single-post,postid-1589,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Indian Summer Doppelbock • Beproeving #68


In de vorige post verkondigde we nog dat de temperatuur langzaam richting winter-jas-temperatuur zakt. Dat we maar allemaal met een dekentje binnen voor de open haard moesten gaan zitten. Komt er ineens een nazomer aan waar je bang van wordt. De terrassen waren weer even gevuld en de witbiertjes werden weer besteld. Wat is er gaande en wie had dat gedacht?! Gelukkig hebben onze nieuwe vrienden van Beerwulf ons overal op voorbereid! In het Bockbier Pack die we van ze hebben mogen ontvangen zat namelijk een stukje nazomer in de vorm van een langwerpig bruine vloeistofcontainer: De Indian Summer Doppelbock van Brouwerij Kees!

Zomer in je herfstbier

Brouwmeester Kees, oprichter van Brouwerij Kees, was al eerder bekend bij ons door de Mosaic Hop Explosion. Maar deze keer hebben we geen biertje van het 9-tallig standaard assortiment van Kees, maar een van de 5 seizoensbiertjes die eens per jaar kort verkrijgbaar zijn. Onze theorie achter dit biertje is dat Kees waarschijnlijk al een keer zo’n heftige nazomer gehad heeft en er natuurlijk meteen inspiratie uitgehaald om een nieuw seizoensbiertje te brouwen. Een biertje speciaal gebrouwen voor de nazomer: zodat je in de zonnestralen, die nog door de bomen fonkelen tijdens de koele avondglorie dit biertje achterover kan slaan. Indian Summer klinkt exotisch, en dat is die ook!

Kruiden in je herfstbier

Na het openmaken van het bier wordt het eerste element van de smaakbeleving waargenomen: Geur. Volgens Manon ruikt het biertje hartig, ik vond dat wel meevallen. de Indian Summer Doppelbock is dubbel gemout, dus moutige smaken zijn aanwezig. Maar omdat ze samengaan met een aardig zoetje zijn deze smaken goed gecombineerd. Maar dan komt hét ding wat dit biertje zo exotisch maakt en daardoor zich onderscheid van de rest. Het bier bevat smaken van peper, paprika en kruiden! Deze smaken brengen je instant in een Indiase sfeer. Zoals je kan verwachten van een kok zijn deze smaken in goede harmonie. Klein beetje pittig en hartig, maar niet té overdonderend. Een biertje waar misschien niet iedereen evenveel van zal houden, maar een aanrader voor elke bierliefhebber!