Kompaan Bocks • Beproeving #67 • Bierathlon.nl
1563
post-template-default,single,single-post,postid-1563,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Kompaan Bocks • Beproeving #67


Aan alles merk je dat het Herfst is! Het wordt weer steeds vroeger donker en de temperatuur zakt langzaam richting winter-jas-temperatuur. ‘s avonds met een dekentje voor de buis zitten wordt steeds aantrekkelijker en de verwarming mag weer een tikje hoger. Maar gelukkig hoort er bij dit seizoen ook één typische Nederlandse traditie waar je als bierliefhebber toch een beetje blij van wordt: Bockbier! En onze nieuwe vrienden van Beerwulf hebben Bierathlon geholpen de herfst door te komen door een Bockbier Pack naar ons toe te zenden. En daar zijn wij erg blij mee!

Beerwulf is een bierplatform op het wereld wijde web die speciaalbieren aanbieden uit alle windrichtingen van Nederland en daarbuiten. Tegen nette prijzen kun je losse bieren thuis laten bezorgen of kiezen uit één van de zorgvuldig geselecteerde bier packs. Ook kun je hier verhalen lezen over de bieren en de brouwers.

Tik ‘m aan, Kompaan

En zo’n bierpack bevat leuke speciaalbiertjes, zoals de de Bocks van Brouwerij Kompaan! Een brouwerij die al meerdere malen in de prijzen is gevallen bij de Dutch Beer Challenge 2017! In deze wedstrijd is de helft van hun vast assortiment in de prijzen gevallen: Goud voor Bloedbroeder, een imperial stout gebrouwen met port. Zilver voor hun porter: Vrijbuiter en brons voor de Bondgenoot, een blond. De kompanen in kwestie: Jasper en Jeroen weten dus wel waar ze mee bezig zijn. Hier gaan jullie zeker nog meer beproevingen over lezen. De Bocks is het herfst seizoensbiertje van Kompaan die sinds half september verkrijgbaar is. Maar zou hij ook kunnen opboksen tegen zijn eigen concurrentie biertjes? Aan de grote vuist op de voorkant te zien is hij in ieder geval nergens bang voor.

De Beproeving

Na een korte inspectie op het stijlvolle etiket komen we nog vrij weinig over het bier te weten, behalve dat het een donkere kleur heeft en een net alcoholgehalte van 6,8% bevat. Maar bij de eerste slok wordt er al veel meer duidelijk. Kompaan Bocks slaat de volledige opdronk over. Je wordt tijdens het drinken direct in de sterke kern van het biertje gezet, iets wat niet onaangenaam is. De kern bevat een lichte zoetheid zoals je kan verwachte bij een Bock bier, maar bevat ook smaken van geroosterde mout, die zorgt voor een klein bbq tintje aan je biertje. Ook is er koffie te proeven in het biertje. Dit maakt het bockbiertje wat bijzonderder dan andere bockbiertjes. Terwijl deze smaken wegzakken in de nasmaak worden ze verenigd met een aangenaam bittertje.