Triporteur Full Moon 12 • Beproeving #97 • Bierathlon.nl
2521
post-template-default,single,single-post,postid-2521,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Triporteur Full Moon 12 • Beproeving #97


Goed werk moet beloond worden! Het liefst met een goed biertje. Deze keer hadden we een scala aan speciaalbieren om te kiezen! We waren ook met wat mensen dus we moesten toch snel zijn om iets te kiezen. Het gezellig borrelen was begonnen! Maar dan, op het einde, staan er altijd nog een of twee biertjes die eigenlijk niemand wilde pakken. In ieder geval, dat was toevallig deze keer het geval. Een van die biertjes was de Triporteur Full Moon 12. Maar waarom?

Duivelsbier

Aan het verhaal lag het niet. De Triporteur Full Moon 12 zou een duivelse parodie zijn op de ‘12’ bieren van Westvleteren, Sint Bernardus, enzovoorts. Een stevige quadrupel met gebrande mouten en karamel smaken. Al moet je wel lef hebben om jezelf tegen die meesterwerken te plaatsen. Gebrouwen met geroosterde Belgische eik door BOM brouwerij. Die naast de Triporteur serie brouwen, ook batches bier brouwen voor hobbybrouwers of andere geïnteresseerden en advies kunnen geven over bier brouwen. Aan het etiket lag het ook niet. Spookachtig met volle maan. Een duivel met een kettingzaag en engelen. Een duidelijke statement. Maar waarom bleef hij dan toch staan? Ik denk dat het een voorgevoel was voor wat komen gaat.

De Beproeving

Goed verhaal, goed etiket, slecht bier. Dit bier hebben we met meerdere mensen geproefd, en de stemming was unaniem. Triporteur Full Moon 12 smaakt alsof iemand as bij een matige dubbel heeft gegooid. Wat niet ten goede komt van de dubbel. Maar ook niet ten goede van de geroosterde Belgische eik. Smaken van karamel en kruiden zullen er vast wel te vinden zijn, maar daar werd bij ons niet de focus op gelegd bij het proeven van dit bier. Nee doe mij maar een biertje van de engelenkant.