B Space Invader • Beproeving #32 • Bierathlon.nl
619
post-template-default,single,single-post,postid-619,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

B Space Invader • Beproeving #32

beproeving32
De ruimte is fascinerend, onbevattelijk en prachtig. Wij als mensheid zijn al eeuwenlang bezig om meer te weten te komen over alles wat zich om ons heen bevind en gebeurt. Zo hebben we de laatste tientallen jaren al meer dan duizend satellieten weggeschoten en om onze planeet zweven. Waaronder telescopen, robots die op andere planeten rondrijden, GPS satellieten en het International Space Station, waar al 16 jaar non-stop wordt geleefd en gewerkt. Chapeau mensheid! En hoewel we al veel kunnen en weten, zijn er nog steeds heul veel dingen in Space die we nog niet weten. Wat we wél weten is dat een biertje naar vernoemd is die we NU gaan beproeven: de B Space Invader.

Voor extragratis ontspanning tijdens het lezen van de beproeving heb je hier een livestream vanuit het International Space Station:

Oke waarschijnlijk is het biertje vernoemd is naar het spelletje Space Invader, maar echte space is veel cooler.

Spaaaaace

B Space Invader is een Black IPA van brouwerij Birrificio Toccalmatto uit Italië. Een Black IPA is een interessante bierstijl. Vooral omdat je bij het zien van een zwart biertje denkt aan een zwaar geroosterde smaak, chocola en/of koffie. Maar een Black IPA is totaal anders. Het heeft de hoppige smaak en aroma als een IPA, maar doordat bij het brouwen de mout geroosterd wordt krijgt het een diep zwarte kleur als een black hole. De B Space Invader zelf smaakt juist erg zoet en hoppig, misschien zelfs met een fruitig tintje. Deze smaken gaan vloeiend over op een bittere afdronk. Ik denk dat als je hem blind proeft, daarna kijkt wat het is, schrikt van de kleur. Je proeft wel de gebrande smaak, maar hij is minder aanwezig als bij een stout. Hierdoor krijg je een beetje droge nasmaak waardoor je nog meer zin hebt in de volgende slok. Met 6.5% alcohol is hij niet te zwaar, maar ook niet licht.

Het eindoordeel

De B Space Invader combineert een aantal favoriete dingen van mij: Hoppig bier, de smaak van geroosterd vlees/bbq en space. Gedronken op een heldere winteravond, waardoor dit biertje precies goed in de ambiance valt. De balans tussen IPA en geroosterde smaak was voor mij fascinerend, onbevattelijk en prachtig, en daarom krijgt het van mij een 9!
beoordeling-9