Afflingem Fris Blond • Beproeving #105 • Bierathlon.nl
3021
post-template-default,single,single-post,postid-3021,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Afflingem Fris Blond • Beproeving #105In deze nieuwe post gaan we door met het segment: “Wat wordt de biertrend deze zomer?” Saison was geen doorslaggevend succes, maar al doende leert men. Dus wij zijn op zoek gegaan naar een nieuwe kandidaat, en hebben het voortouw genomen om hem voor jullie te proeven. Ons oog is deze keer gevallen op de Afflingem Fris Blond. Want deze wordt pas gebrouwen sinds deze zomer. Gloednieuw in het arrangement van Afflingem dus!

Iets met oude hond en nieuwe trucjes

Afflingem Fris Blond is het nieuwste bier van Afflingem. Een van de oudste brouwerijen van België blijkt toch ineens jong en vernieuwend te zijn. Naast de wereldberoemde Afflingem Blond, Dubbel en Tripel, wat eigenlijk altijd de standaard verkrijgbare bieren waren. Heeft Afflingem nu de Fris Blond toegevoegd. Merkwaardig op z’n minst. Wat wil dat zeggen voor de toekomst? Zal dit een blijvertje zijn of gaat de Fris Blond na de zomer weer weg? Of komt Afllingem volgend jaar wéér met een nieuwe toevoeging? Ons zal het benieuwen. Afflingem Fris Blond is een helder blond bier en belooft ons extra verfrissing met volle smaak en zachte fruitigheid. Oke snel proeven.

De Beproeving

Eerste indruk is eigenlijk een beetje vlak. Iets wat we niet echt gewend zijn als we een verglijking maken met de Blond, Dubbel en Tripel van Afflingem. Er zijn typische moutsmaken van blond aanwezig, en de zachte fruitigheid komt ook naar boven in een klein zoetje. Maar de smaak komt snel op en is snel weg. Ze hebben extra verfrissing wel heel serieus genomen, maar dat resulteert in nalatigheid van smaak. Geen spannende dingen te vinden daar. Jammer, want eerlijk gezegd hadden we mooie verwachtingen van dit bier maar het valt een beetje tegen. Nee je bent beter af om bij het oude vertrouwde assortiment van Afflingem te blijven en gewoon de blond bestellen op het terras in plaats van de Fris Blond.