Antigoon Blond • Beproeving #27 • Bierathlon.nl
472
post-template-default,single,single-post,postid-472,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Antigoon Blond • Beproeving #27

beproeving27
Zoals Manon al aangaf in Beproeving 26 is het Bocktober! De maand van bockbier! Maar wij op Bierathlon willen dat elk biertje zich op zijn plek voelt, dus ook dit blondje is welkom voor deze beproeving: Antigoon Dubbel Blond! Een dubbel blond van Brouwerij The Musketeers uit Ursel (België). Dezelfde brouwerij die ook bekend zijn van de Troubadour serie. Dit bier is een volmout bier van hoge gisting van 7%, wat wil zeggen dat gistingsproces op hogere temperatuur heeft plaatsgevonden, en draagt daarom de titel ‘Dubbel blond’.

Legendarisch verhaal

Antigoon draagt het verhaal van de reus Druon Antigoon met zich mee, deze staat ook reusachtig op het logo. Een Legend waaait for iiiiit, dary verhaal:

“Volgens de legende woonde er ergens in Brabant, in een burcht aan de Schelde, de reus Druon Antigoon. Elk schip dat voorbijvoer moest een zware tol betalen. Van degene die niet wou betalen werd een hand afgehakt en in de Schelde geworpen. Tot de Romeinse soldaat, Silvius Brabo, de reus overwon. Hij hakte op zijn beurt de hand van de reus af en werp ze in de Schelde. Zo zou de naam Antwerpen (hand-werpen) ontstaan zijn.”

Bij zo’n verhaal past toch ook een legendarisch biertje? Of gaat hij toch meer de onsmakelijke kant van het verhaal op?

Wat vond ik ervan?

Na het inschenken stond hij daar, licht van kleur met een nette schuimkraag (misschien worden mijn inschenk skills toch een klein beetje beter), Hoog tijd om te proeven. Net zoals Druon heeft dubbel blond bier een sterke smaak, een sterke moutige smaak, een sterke moutige smaak waar ik niet zo’n fan van ben. Vooral op de nasmaak komt deze nog eens extra terug in je gezicht. Met 7% alcohol heeft een relatief hoog alcoholpercentage voor een blond. Matig bitter en tussendoor is nog wel een beetje frisheid te merken in de vorm van fruit ofzo, maar dat maakt bij mij weinig goed.

beoordeling-4