Bloesem Blond • Beproeving #51 • Bierathlon.nl
1115
post-template-default,single,single-post,postid-1115,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Bloesem Blond • Beproeving #51

Beproeving 51 • Bloesem Blond

We kunnen er bijna niet meer omheen. De bierwinkels hebben zich laten volstouwen met bieren van het nieuwe seizoen, het zonnetje schijnt en de temperaturen komen nog maar zelden onder het nulpunt – HET IS LENTE! Daarbij hoort natuurlijk de grote schoonmaak, het wit plastic dat buiten staat the shinen én het allerbelangrijkste: de nodige voorbereidingen voor het terraszitten. Vanwege dit gebeuren zijn we natuurlijk aan het beproeven geslagen om de ultieme terrastopper te vinden. Hoe staat het met de kansen van de Bloesem Blond van Gebrouwen door Vrouwen?

Mooi lichtroze is niet lelijk.

Je zal vast denken: wat is dit nou weer voor een flesje. Roze? Bloemetjes? Is dat niet een beetje ‘girly’?. Ja dat klopt. Ik citeer de brouwers: “Dan maar een beetje girly ;)” En ach, wat maakt het uit eigenlijk. Never judge a beer by its label. En daarbij, mensen die oprecht geinteresseerd zijn in dit bier, belanden toch bij deze blog en lezen vanzelf dat de Bloesem Blond ook voor echte mannen een prima keus is. Zo. Dat is gezegd.

Bloesem Blond – over naar het echte werk:

Het bier. Je zal vast niet verbaasd zijn over het feit dat de bloesem blond twee essentiële eigenschappen heeft. 1 – Het is een blond bier, 2 – Er is bloesem in verwerkt. De vlierbloesem wel te verstaan, bekend van de cocktail ‘Hugo’ die zich al eerder als terrastopper heeft bewezen. De terrasbellen beginnen te rinkelen, dames en heren. Met een lichtoranje kleur ziet het vloeibare goedje, waar overigens niet veel schuim op staat, er vrolijk uit. Ook het alcoholpercentage van 6% blijft binnen de perken van het ideale drankje op een zonnige dag. Aah, ik hou het niet langer… HOE IS DE SMAAK?

Ja, prima eigenlijk. Door de kleur lijkt het bier een plakkerig imago te hebben, maar dit is absoluut niet het geval. De Bloesem Blond smaakt fris, een klein beetje zoet en bevat een licht hopje. De vlierbloesem is duidelijk te herkennen, het bier ruikt er zelfs naar. Oh, en… proef ik daar een lichte hint van komkommer? En voel ik daar een drang om tum tums te gaan eten? Een wereld van bloemetjes, gemaaid gras en pasteltinten vult mijn lichaam. De zon ben ik al lang weer vergeten.

Dus stel, dat het ooit zonnig gaat worden. En je drinkt de Bloesem Blond. Dán… dán is het echt lente. Zorg dan wel dat het bier goed koud is en je je neus goed hebt ingesmeerd met zonnebrandcrème. Je weet maar nooit.