Cuvée des Trolls • Beproeving #71 • Bierathlon.nl
1804
post-template-default,single,single-post,postid-1804,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Cuvée des Trolls • Beproeving #71


Voor de atleten is Bierathlon een mooi medium om bij te houden wat we van biertjes vinden. Een plek waar waar wij onze bier-backup bijhouden voor het geval ons verstand dat niet kan. Zodat wij nooit meer het moment hebben van “Hé, dat biertje heb ik ooit op, maar was hij lekker?”. Tegenovergesteld aan Untappd weten wij ook waarom en kunnen we geen random sterren aan random bier geven, waterproof systeempje dus. Maar soms gebruiken we het stiekem wel eens als een smoesje om een biertje te pakken op een doordeweekse blauwe grauwe avond. Je hebt dan gewoon zin in een klein biertje, en wat doe je op zo’n moment: Juist, dan pak je een klein biertje.

Klein biertje

Ja, het kleine biertje was niet alleen figuurlijk bedoeld. Of slaat op het feit dat er een trol op het etiket staat. Maar het wordt ook letterlijk verkocht in flesjes van 0,25 cl. Wat er alleen maar voor zorgt dat je vaker naar de koelkast moet lopen. Aiii, daar scoor je al een minpunt voor mij Meneer Trolbier. Cuvée des Trolls wordt gebrouwen in het zuiden van België bij brouwerij Dubuisson. Deze brouwerij is ook verantwoordelijk voor de Bush serie bieren. Cuvée des Trolls wordt gebrouwen met water wat ze onder de brouwerij pompen. Oké fair enough, klein pluspuntje voor dat. Verder wordt er sinaasappelschillen tijdens het brouwproces toegevoegd en zou het een fijne volronde smaak moeten geven. Oke, oke, laten we er eens eentje open maken en kijken wat er echt in die trol zit.

De Beproeving

Mijn theorie is dat ze ooit een stagiaire hebben gehad die moest zorgen dat bij elk biertje een goed verkooppraatje bij zat. Het blond biertje heeft kenmerkende smaken van blond bier: fris, beetje zoetig met kleine hints van honing en sinaasappel. Afgesloten met een iets te subtiel bittertje aan het eind. Maar deze smaken zijn niet overtuigend en zijn in de nasmaak veel te snel weg. Bovendien lijkt het alsof de trol een hopbel op zijn hoofd heeft, maar laat je daardoor niet afleiden! De hop zit op zijn hoofd, en niet in het bier. Cuvée des Trolls is een klein biertje met een klein smaakje.