La Folle Furieuz • Beproeving #96 • Bierathlon.nl
2515
post-template-default,single,single-post,postid-2515,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

La Folle Furieuz • Beproeving #96


Een tijdje geleden had ik een pakketje besteld van Beerwulf. Het leuke daarvan is dat er altijd verrassende biertjes tussen zitten die je nog niet kent! Zo krijg je ook weer wat andere biertjes als die je normaal bij de speciaalbierschuur kan halen. Dit specifieke biertje zag er op het eerste gezicht niet zo bijzonder uit. De eye-catcher is een dronken koe op het etiket. Die een gat in een vat bier slaat en het bier wat er vervolgens uitspuit opvangt in een pul. Nouja, vrij vertaald heeft La Folle Furieuz ook iets weg van woedend en krankzinnig. Misschien heeft de koe gewoon wat rust nodig. Misschien moet de koe gewoon, zeker in deze tijd, even wat vaker binnen staan. Tijd om dit biertje naar binnen te gieten dus!

Dronken koe

Naar binnen gieten is wat overdreven. Bij dit blond biertje van 9% is het toch meer aangeraden om er even rustig voor te gaan zitten. Het hoge alcoholgehalte zou een versterking zijn van de fruitige aroma’s van gist en bloemrijke hop. La Folle Furieuz is gebrouwen door Brasserie de Sutter gelegen in het noorden van Frankrijk. Waar het volgens mij niet makkelijk is om speciaalbier op de markt te krijgen, met al die wijnslurpers in het land. Uiteraard wordt het bier aangeraden voor aperitief bij, jawel: Kaas! (Maroille en Munster)

De Beproeving

Enfin, biertje open gemaakt, glaasje erbij en santé. Vlug met je neus erboven voordat je proeft. Dit verteld al dat La Folle Furieuz een zoete geur heeft. Niet gelogen over de fruitige aroma’s dus. En die geur trekt zich ook door in de smaak. Best zoet, maar gelukkig ook kruidig van smaak. Wat opzicht wel bij elkaar past. Maar de body is niet zo overtuigend, waardoor dit bier het vooral van zijn nasmaak moet hebben. Misschien dat alle wijn-drinkers dit zoete bier wel kunnen waarderen. Maar voor mij had ie wel wat beter mogen zijn.