LaTrappe Blond • Beproeving #22 • Bierathlon.nl
382
post-template-default,single,single-post,postid-382,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

LaTrappe Blond • Beproeving #22

Beproeving #22 - LaTrappe Blond
Wie hier uit de buurt komt is vast bekend met het dorpje Berkel-Enschot. Misschien ben je wel eens ooit op Kraanpop geweest, of was je bij de Dikke Banden race op de maandag van de kermis? Nee? Misschien heb je dan wel eens een LaTrappe bier in je slokdarm gegoten, want dan, komt Berkel-Enschot toch echt het dichts bij je hart <3
Dus mag ik een applausje voor de burgemeester van Berkel-Enschot, of Knollevretersgat zoals ze het ook eens per jaar noemen. Een applausje voor Gemeente Tilburg en de hardwerkende mensen in Bierbrouwerij de Koningshoeven voor het brengen van: LaTrappe Trappist!

Maar waarom dan?

Al eerder hadden we Zundert op Bierathlon, de jongste trappist van Nederland en Chimay Wit, een trappistenbier uit België. In Beproeving #11 had ik al beloofd wat van LaTrappe te beproeven, dus zie hier, de eerste beproeving van LaTrappe.

Boeie, BIER!

Zoals vele is LaTrappe lang, lang geleden ontstaan: Om precies te zijn in 1881 in een schapskooi, wat omgebouwd was tot een klooster. Omdat de collecte niet genoeg opbracht om het klooster te onderhouden moesten ze zelf wat geld verdienen en besloten bier te brouwen. Vele bierbrouwerijen zijn zo begonnen, maar weinig hebben nog steeds monniken rondlopen die iets te zeggen hebben over het bier. LaTrappe heeft dat gelukkig wel en voldoen aan de strenge trappisten-regels, dus krijgen ze een sticker (keurmerk) en mogen ze feest vieren. Ondertussen hebben ze een compleet scala aan trappistenbieren staan wat reikt van Witbier tot Quadruppel.

Wat vind ik ervan?

Het inschenken van LaTrappe Blond is een delicate handeling: Het bier is best schuimig, dus even kalmte voordat je de hele fles ondersteboven in je glas zet. Bij het inschenken komt de zoete, fruitige geur je al tegemoet. Als dan de goude, mistige vloeistof in je glas zit kan het genieten beginnen. De geur sluit goed aan bij de smaak: Zoet en fruitig, maar bij de nasmaak is ook een beetje bitterheid te bekennen. De smaken zijn goed gebalanceerd en, net als zijn alcoholpercentage (6.5%), niet te overdreven aanwezig. Perfect voor bij het zonnetje op een terras, of als je even je beentjes wil strekken op de bank! Dus zit je op het terras en is de serveerster net iets te snel bij je tafel waardoor je nog geen keuze hebt kunnen maken. Dan kun je gerust zeggen dat je een LaTrappe Blond wil!

beoordeling-7