Lost in Spice • Beproeving #86 • Bierathlon.nl
2203
post-template-default,single,single-post,postid-2203,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Lost in Spice • Beproeving #86

Oh hallo, Lost in spice! Aangenaam om kennis te maken. Dit is de eerste keer dat ik met een dry spiced bier te maken heb. Vertel eens wat meer over jezelf. Kruidig en verfrissend zeg je? Hmmhmm oke, laat dat maar zien dan.

Ground control to de Koninck Brewery

De Lost in spice is eigenlijk een soort van monster van Frankenstein, maar dan wat vriendelijker. Bij stadsbrouwerij de Koninck, gevestigd in Antwerpen, worden regelmatig testbrouwsels gemaakt. De meeste worden éénmalig verkocht en daarna nooit meer gemaakt, maar dit bier werd de letterlijke verfrissing van hun vaste assortiment. Op de website beschrijven ze Lost in Spice als de ‘boenk’ die vele harten liet smelten. Door de melange van zomerse ingrediënten zorgt Lost in spice er voor dat de zon het hele jaar door schijnt. Het eindresultaat is een kruidig, blond bier met 5,2 procent alcohol.

Even warmdraaien

Okido! Wij van Bierathlon troffen de nodige voorzorgsmaatregelen. Terrasje? Jazeker. Mooi weer? Enigszins. Hapjes erbij? Absoluut. Alle externe factoren zijn geoptimaliseerd voor de ultieme ervaring van de Lost in Spice. De bediening liep het terras op met twee lichtgeel gekleurde glazen bollen. Ready for take-off? We nemen een slok. En nog een. Jeetje, dit is eigenlijk wel lekker.

Schol!

Of zoals Geert het erg poëtisch kan verwoorden: “Jeeeeetje het lijkt wel of ik een heel bloemencorso aan het drinken ben.” Aan smaak zeker geen gebrek. Gember en sinaasappel zorgen voor een uniek smaakpallet dat zowel fris als zoet aanvoelt. De setting was zoals het moet horen. Het bier was zoals het moet horen. Wat wil je nog meer? Misschien mocht het biertje iets kouder zijn. De Koninck adviseert een schenktemperatuur van 7 tot 9 graden Celsius, maar voor de ultieme verfrissing mag ‘ie best een tikkie meer richting standje Siberië.

Hebben we hier een terrastopper te pakken? Ik denk het wel ja! Eerlijk gezegd waren niet erg onder de indruk van het eerdere werk van de Koninck, maar Lost in Spice doet dit beeld op een positive manier veranderen. One small step for ginger and cardamom, one giant leap for de Koninck. Laat het u smaken!