Mokke Blond • Beproeving #70 • Bierathlon.nl
1268
post-template-default,single,single-post,postid-1268,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Mokke Blond • Beproeving #70

Deze beproeving is mede mogelijk gemaakt door Megan en Martine van Comfortfoodblog.

Deze mensen waren zo lief om ons een setje van Mokke biertjes aan te bieden! Vrouwenpower bier uit Belgie! Neen, dit bier is niet gebrouwen voor en/of door vrouwen. Als man kun je er ook prima van genieten kan ik jullie vertellen. Enkel een eerbetoon aan de Mokke, “Mokke is informeel Vlaams voor een meisje of jonge vrouw, vergelijkbaar met het Nederlandse woord mokkel”. Aldus Wikipedia. Nouja, doe mij er maar zo eentje dan!

Wie? Wat? Welke Mokke?

Over de brouwerij van dit biertje is weinig bekend. Mokke bieren vieren dit jaar hun 2e verjaardag, dus ze zijn vlamnieuw op de biermarkt. Om dat voor elkaar te krijgen hebben ze de hulp van Brouwerij Pirlot ingeschakeld om een batch te brouwen. Sindsdien zijn ze hard aan het werk gegaan om het bier in steeds meer kroegen, speciaalbier winkels en bier webshops verkrijgbaar te maken. En dat is ze gelukt! Nu hebben ze de overslag naar Nederland gemaakt met twee mokke’s sterk: De blond en de Ros. Deze beproeving gaat over de blonde, maar hoe zou hij smaken?

De Beproeving

Mokke bier is gebrouwen om van de eerste slok tot de laatste afdronk uw smaakpapillen te verassen. Dit Frisse en bruisende blode bier van 6.5% heeft een energiek karakter. Let op: wel rustig inschenken want het bier bruist zo je glas uit. Met een bloemige geur wordt je verwelkomd door de Mokke Blond. Bij de eerste slok komt een golf bitterheid met een subtiel hopje je tegemoet. Terwijl deze smaken langzaam wegzakken komen er tinten van kruiden, citrus en een erg subtiel zoetje van honing naar boven. Nee, de mensen achter dit bier hebben niet voorzichtig gedaan met hun brouwkunsten en hebben een echt vrouwenpower bier op de markt gebracht. Dit maakt het bier uitermate geschikt om in het zonnetje te drinken met een goede hamburger voor je neus. Bijvoorbeeld de Mexicaanse Kipburger van Comfortfoodblog!