Bootzilla • Beproeving #48 • Bierathlon.nl
1032
post-template-default,single,single-post,postid-1032,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Bootzilla • Beproeving #48

Beproeving 48 - Van Moll Bootzilla

Jongens, ik moet jullie een verontschuldiging aanbieden. In deze beproeving bespreek ik namelijk, je raad het al, alweer een bruin biertje. Tsja, soms heb je een voorkeur voor bier waar je niet vanaf komt. Tijd voor iets anders? Niet totdat ik het perfecte donkerbruine goedje heb gevonden. Want eerlijk is eerlijk, tot nu toe heeft alleen het Duivels Bier en de Stoute Meisjes van mij een 9 gekregen. Waar blijft die 10 mensen? Komt ‘ie nou eindelijk?

De ontmoeting met Bootzilla

Wellicht. We zaten voor de verandering weer eens bij van Moll aan de bar (sorry guys, we zijn jullie nog een Place to Be(er) verschuldigd), waar we twee biertjes bestelden. Toevallig hadden ze dezelfde kleur, aangezien Geert eens voor de verandering een black IPA bestelde. Voor mij de Bootzilla. Zag er vrij aantrekkelijk uit. Bruin, mooi. Boten? Prachtig. De barvrouw gaf me kleingeld, de Black Metal Manita en de ‘Boeetzilla’ terug. Kak, geen boten. Hopelijk heeft het wel inhoud.

De vleeskeuring

Nou, eens kijken wat die zogenaamde ‘Booeetzilla’ in zijn mars heeft. Ik had ‘m namelijk nog nooit eerder in deze bar gezien. Hoewel het slechts 5% alcohol bevat, lijkt het een krachtig biertje. Mooie bruinige schuimkraag en een donkerbruin, troebel gelaat. Gehuld in een van Moll glas kan er natuurlijk weinig verkeerd gaan.

De eerste kus

We hadden een tijdje oogcontact en na een wisseling van slechts een paar woorden raakten mijn lippen het fluweelzachte lichaam. Toen wist ik het: dit is de ware. Wat bier betreft dan. Een typisch gevalletje van liefde op de eerste slok. Een krachtige smaak van koffie verwarmde mij binnen een paar seconden. Het liet een zoete smaak achter in mijn mond, die wegebte naar een droog, ietwat rokerig smaakje. Bootzilla heeft de kunst van het verleiden goed in de vingers.

Het afscheid

We hadden het een tijdje leuk samen. Echt een wintertype, die Bootzilla. Maar zoals bij elk besteld biertje raakt het glas ooit leeg. En ik moet ook wel zeggen, hoe meer slokken ik nam, hoe minder spannend dit bier voor mij smaakte. Uiteindelijk namen we afscheid van elkaar Toch blijft de Bootzilla als een mythisch bier in mijn geheugen dansen. Waarom is dit bruine bier niet in flesvorm te verkrijgen? Dan had ik een date gepland. Gezellig, voor ons twee. Zakje chips erbij, prima. Nu moet ik weer wachten totdat ik je weer bij van Moll zie verschijnen. Hopelijk tot snel, Bootzilla!

 

TL;DR: Nope, geen 10. Nog niet.