Nognietnaarhuismus • Beproeving #30 • Bierathlon.nl
578
post-template-default,single,single-post,postid-578,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Nognietnaarhuismus • Beproeving #30

beproeving-30-nognietnaarhuismus

Is het een vogel? Ja, het is inderdaad een vogel. Nooit gedacht dat ik er zo eentje, in vloeibare vorm, voor de consumptie zou kopen. Maar wat geschiedde is geschied. De vogel werd van mij. Een kooitje kreeg ik er echter niet bij.

Wat? Heb je nou een vloeibare vogel gekocht? Ja. Nouja tekstueel gezien dan, want eigenlijk liep ik gewoon met een biertje naar buiten. Deze vogel, genaamd nognietnaarhuismus, belooft een geheime identiteit te hebben als American Brown Ale met een alcoholpercentage van 6,4%. Die mag nog even niet autorijden dus.

Vogel trek

De eigenaren van deze lichtelijk vreemde vogel zijn de jongens van Bird Brewery, een duo die ingenesteld is in de fabriek van Jopenbier. Eentje daarvan is zelfs de jongste biersommelier van Nederland! Dat belooft wat, jongens en meisjes! Langzaamaan beginnen mijn speekselklieren toeren te maken en dat kan maar een ding betekenen: Ik krijg een potje trek in die vogel! Laat de consumptie maar beginnen.

Ik schenk voorzichtig het bier, welke volgens meneer de sommelier vol met koffie-, karamel- en notentonen zit, in. Een prachtige bruine vloeibare substantie kleurt het glas. De kleur is wat donkerder dan dat ik eerlijk gezegd verwacht had, maar dat is absoluut niet erg. Mijn speekselklieren maken inmiddels overuren door de geweldige geur die de nognietnaarhuismus afgeeft.

Wat vind ik van de nognietnaarhuismus?

Uiteindelijk vullen de smaken van de nognietnaarhuismus mijn mond. Ik proef koffie met suiker en pure chocola. Met nootjes. Pure verwennerij dus, als je nog niet aan je koffietaks van de dag zit. Helaas was bij mij die taks allang overschreden en viel het bier van de Bird Brewery niet helemaal lekker. Ofja, hij is heel lekker, serieus. It’s not you, it’s me. Ik denk dat ik gewoon een totaal andere verwachting van de nognietnaarhuismus had.

Want je bent nou gewoon iets krachtiger dan dat musje dat ik gewend ben. En als ik zeg krachtig, dan heb ik het over de smaak. Jeeminee, das niet effe een casual bruin biertje zeg! Je bent zelfs een beetje smokey, als ik het eerlijk mag zeggen. En die combineersuggesties met paddenstoelen, BBQ en notenbrood zie ik ook wel zitten ja.

Het eindoordeel

Voor nu geef ik de nognietnaarhuismus van Bird Brewery een 7, omdat ik er nog even aan moet wennen. Maar ik zal ‘m zeker nog een keer drinken! Wellicht schroef ik dan mijn cijfer een plaatsje omhoog.

beoordeling-7
Ps. Hebben jullie dit bier ook al mogen ervaren? Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden. De commentaarsectie is speciaal voor jullie geopend 😉