Corsendonk Agnus • Beproeving #61 • Bierathlon.nl
1239
post-template-default,single,single-post,postid-1239,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Corsendonk Agnus • Beproeving #61


Elk jaar, op de eerste vrijdag van Augustus, is het ‘International Beer Day’! Toevallig was dat dus een paar dagen geleden. handig ook dat het elke keer in het weekend valt, goed besloten organisatie van ‘International Beer Day’. Voor mij, en ik hoop voor jullie ook, een goed moment om een speciaalbiertje uit de koelkast te vissen. Open te maken en in een net glas schenken. En vervolgens met de voetjes omhoog eens rustig het bier bewonderen en onze biercultuur op prijs stellen!

Goed Geflesd!

Voor mij was dit biertje een Corsendonk Agnus Tripel. Corsendonk bieren hebben hebben mooie flessen, met een sierlijk logo op de voorkant. Maar ze zijn moeilijk uit elkaar te halen. Het verschil zit hem in de mini etiketjes aan de nek van de fles. Agnus is degene met het witte etiketje aan de nek van de fles. In hun assortiment zit ook nog hun beroemde Corsendonk Pater, een dubbel met het bruine etiketje aan de nek. Ja, zelfs wij hebben ooit een keer de verkeerde meegenomen. Verder hebben ze nog wat minder bekende bieren in hun vast assortiment zitten. En Tempelier, die is ook van Corsendonk. Weten we dat ook weer.

De Beproeving

Tijdens het bewonderen van bier en het op prijs stellen van onze biercultuur hoort natuurlijk een fijn speciaalbiertje. En dat is de Corsendonk Agnus Tripel zeker! Met veel schuim en helder goud van kleur ziet Agnus er een beetje uit als een pils. Frisse en goede moutsmaken komen al gauw vrij bij de eerste slok, maar niet te overheersend. Beetje kruidig, wat goed doet voor de smaak en zorgt voor een beetje bite aan je bier. Verder zit er nog een klein citroenig zuurtje in verstopt, wat goed past bij de frisse smaken. In de nasmaak komt het moutige aroma weer naar boven, voor mij betekende dat: snel naar de volgende slok! Al met al een goed toegankelijk bier, goed voor iedere bierliefhebber!