Dark Roast • Beproeving #66 • Bierathlon.nl
1320
post-template-default,single,single-post,postid-1320,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Dark Roast • Beproeving #66


De volgende beproeving vindt Manon erg jammer dat ze deze niet mag doen. Het gaat namelijk om de Dark Roast Coffee Stout van Brouwerij vandeStreek, een potentieel favoriet van Manon. Maar onder het motto SWAPTEMBER mag ik hem beproeven. Ik was toch een beetje huiverig na het vorige biertje van vandeStreek, dus bij mij kunnen ze nog wat strepen verdienen. Toen we onder andere dit speciaalbiertje aan het nuttigen waren werden er vanuit Manon meerdere opdringerige vragen gesteld of we konden wisselen van biertje. Maar ik heb SWAPTEMBER in stand gehouden en niet toegegeven aan de grote wisseltruc (spoiler: hij is ook best lekker).

Gebroeders Van De Straak

vandeStreek is een Utrechtse brouwerij die zes bieren in hun vaste collectie hebben. Verder hebben ze nog een hele hoop seizoensbieren en specials. Ontstaan in 2010 in een keuken van huize van de Streek. Nu gegroeid tot een van de bekendere namen onder de Nederlandse speciaalbieren. Na eerst een grondige inspectie te doen van de fles en het label is er bij dit bier geen rare ingrediënten zoals bijvoorbeeld zout geconstateerd. Bij vandeStreek weet je het nooit, maar toch zijn we doorgegaan naar de volgende stap: Het inschenken van het biertje. Dat ging ook vrij soepel, een zwart brouwsel met donkerbruin schuim onthulde zich.

De Beproeving

Ondertussen hadden we de tip op het etiket opgevolgd: Sit back and relax. En bij de eerste slok worden de smaken meteen duidelijk. Goede smaken van koffie en geroosterde mout. Niet te overwelvend maar ook niet te flauw/waterig. Bij een Dark Roast horen ook rokerige smaken, smaken die je hoofd brengt naar bbq’s en geroosterd vlees. Deze zijn bij dit biertje ook niet onopgemerkt gebleven. Tot slot zijn er nog hinten van rood fruit (bessen) te merken en heeft het een bittere nasmaak. Een vrij complex biertje, maar wel eentje zonder rare smaken. En daarmee heeft VanDeStreek zeker zijn strepen terugverdiend.