Devil Whale • Beproeving #65 • Bierathlon.nl
1308
post-template-default,single,single-post,postid-1308,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Devil Whale • Beproeving #65


SWAPTEMBER is in volle gang! Een blondje en een bruintje is al beproefd. Dat is allemaal leuk en aardig, maar het is tijd om SWAPTEMBER naar een hoger niveautje te tillen. Jazeker, nog groter dan een olifant. Want voor de grote vangst moeten we toch echt wat meer uit het water zien te halen. Dat gaat gebeuren in de volgende beproeving! De kleine visjes gooien we lekker terug en de grote vangst halen we binnen. Een Walvis bijvoorbeeld. Of nog beter: een Devil Whale. Deze Quadrupel van Pontus Brewing mag beproefd worden door Geert! Ik ben enthousiast, jullie ook?!

Pontus of Pampus?.. Maar hebben ze ook bier?

Pontus Brewing is een kleine brouwerij uit Noord Holland. Deze brouwerij stond eerst bekend als Brouwerij Pampus, maar heeft door een akkefietje met Campus bier. Ja deze namen lijken op elkaar, dat is ook de rede. Heeft Brouwerij Pampus zijn naam veranderd naar Pontus Brewing. Geïnspireerd door de griekse van de zee… Heee zouden ze dan ook meer vis-naam-bieren hebben? Na een snelle google check blijkt het antwoord: JA-ish, het zijn meer zee-bier-namen. Biernamen zoals de Jolly Dolphin, Gigantic Sailor en The Kraken zijn allemaal van hen. Goed bezig met je thema Brouwerij Pontus. Brouwerij Pontus is nauw verbonden met een gast-brouwer die veel bieren in opdracht van Brouwerij Pontus brouwt. Zo kunnen ze toch een aardig repertoire neerzetten zonder zelf een hele brouwerij op te richten. Maar terug naar de Devil Whale Quadrupel, zou dit biertje ook lekker smaken?

De Beproeving

Het bier begint vlak van smaak maar zoals bij elke walvis zit het venijn hem in de staart. Als daarna de zoete body komt binnenvallen worden de smaakpapillen gevuld met smaken van caramel en piepkleine hints van peer en ander fruit. Daarbij zit een beetje donker moutige smaak die prima past bij de zoete kern. Nasmaak is bitterzoet en heeft een aangename structuur, is fijn voor je mondgevoel. Maar helaas heeft deze walvis mij niet omver geslagen met zijn staart. Nu blijkt dat ik toch iets té enthousiast was over dit biertje. Dit biertje is geen wow biertje, maar gewoon een prima Quadrupel.