Erdinger • Beproeving #33 • Bierathlon.nl
660
post-template-default,single,single-post,postid-660,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Erdinger • Beproeving #33

beproeving33

Hallo liebe leute! Bierathlon präsentiert, Ein bier auf den ganzen weg von Deutchland. We blijven maar doorgaan met het niet drinken van seizoensbiertjes, misschien dat we in de zomer eindelijk bock biertjes gaan drinken, of niet, who knows?.. Maar terug naar de week dat deze beproeving geschreven werd. In deze koude week had ik op vrijdag middag al mijn wekelijkse polka-uur gehad ter voorbereiding op het epische 11-11 feest. Toch heb ik stiekem maar weer de Oktoberfest fanaten aangezet op Spotify en een heus Duits biertje opengetrokken. Een Erdinger om precies te zijn. Misschien zijn accordeon- en tuba klanken wel goed voor de inspiratie, of voor de dorst, wie weet.. heb JIJ het al ooit geprobeerd?

So schmeckt Bayern

Erdinger is het welbekende Weißbier dat in Bayern wordt gebrouwen. En veul, want het is in elke supermarkt wel verkrijgbaar. In veel kroegen wordt het geschonken en in de zomer kun je er op het terras bijna niet omheen. Naast de welbekende Weißbier brouwt Erdinger ook veel andere lichte biertjes, en een donker biertje. Degene die ik nu voor mijn neus heb is speciaal geïmporteerd uit Deutschland voor deze beproeving. Dichter bij Bayern dan als je hem bij de albert heijn om de hoek haalt. En: ze komen vaak in halve liters, dat moeten meer biermerken doen!

Das Endurteil

Gelukkig heb ik doordat het een halve liter is genoeg tijd en slokken gekregen om een goede beproeving te doen. Erdinger is een Weißbier met een volle smaak. Het beste te beschrijven als droog en fris, perfect dus als verfrissing op een warme dag. Maar ondanks dat deze avond dichter bij apres-ski zit smaakt hij er gelukkig niet minder op. Beetje bitter, beetje hoppig, maar genoeg koolstofdioxide. Hij schuimt en bubbelt aardig. De nasmaak bevat een klein zoetje wat zou kunnen duiden op de toevoeging van fruit. Net wat meer dan een gewoon pilsje. Mijn dorst is grotendeels gelest, al zou ik een tweede niet afslaan.

beoordeling-6