Flying Dog Raging Bitch • Beproeving #41 • Bierathlon.nl
814
post-template-default,single,single-post,postid-814,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Flying Dog Raging Bitch • Beproeving #41


Hi, how are you doing today? Gisteren was het klaagvrije maandag, maar nu mogen we weer lekker zeiken. Dus vandaag, vanuit het bier-aanbod van de Verenigde Staten staat nu voor u klaar: De Flying Dog Raging Bitch. Eerder hadden we uit het westen al de Anchor Porter. Over de smaak van amerikaans ‘pils’ bier valt te twisten, maar de Anchor Porter heeft bewezen dat als het om craftbeer gaat, ze daar ook een puik brouwsel kunnen produceren. Ook van deze heb ik hoge verwachtingen. Flying dog is een hip en modern biermerk. Met het feit dat ze hier in Nederland volop verkrijgbaar zijn hebben ze al een goede reputatie opgebouwd. Here we go!

Uncap it. Release it….stand back!!

Nounou, grote woorden voor zo’n onschuldig flesje. Oke de bitch op het etiket ziet er wel boos uit. Maar er kwam geen vuurwerk of massale hoeveelheden schuim uit het flesje. Eerlijk gezegd viel de schuimlaag ook best tegen toen ik hem in mijn bierglas goot. Flying dog heeft een hele waslijst aan bieren: 10 bieren die ze heel het jaar door verkopen (waarvan opvallend veel IPA’s) en zo’n 15 seizoens biertjes. Niet gek als je er dus al ooit een in je kraag hebt gegoten!

The Beproeving

Wat me ook opviel bij het inschenken was de kleur: glanzend oranje, wat donkerder dan andere IPA’s. Het is dan ook niet zomaar een IPA, maar een Belgian-style IPA. Misschien dat ze daarom ook gekozen hebben voor een stevig alcoholpercentage van 8.2%. De smaak is erg bitter, maar ook fris en een beetje hoppig. Gelukkig valt de zoetheid mee. Hij ruikt en smaakt verrassend genoeg een beetje bloemig en fruitig. Eigenlijk kun je hem dus prima meenemen voor je vrouw/vriendin, open maken en in een vaas in je woonkamer zetten. Qua fris en fruitig denk ik aan appel, citrus, zomers. De nasmaak is droog en blijft achter in gehemelte hangen.

The Verdict

Flying Dog Raging Bitch is een lekker biertje! Aan te raden voor op het terras met een goeie lunch erbij! bij voorbaat een broodje tonijnsalade.