Gin Weizen • Beproeving #18 • Bierathlon.nl
336
post-template-default,single,single-post,postid-336,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Gin Weizen • Beproeving #18

beproeving-18-gin-weizen
Een uitje naar Vershal het Veem bracht de atleten tot een moeilijke kwestie. Zij kwamen namelijk een bier tegen dat op meerdere manieren geïnterpreteerd kon worden. Met onze Brabantse hoofden lazen we ‘Gin weizen’. Ja maar, wat is het dan als het geen weizen is? Oh, het gaat natuurlijk over de drank gin. En dan is het wel een weizen! Wat een opluchting.

Tijdens het beproeven was het dus zaak dat de Brabantse mindset even uitgeschakeld moest worden en onderzoek gedaan moest worden naar de origine van dit bier. We kwamen er achter dat de Gin Weizen een creatie is van Gebrouwen door Vrouwen: een initiatief dat door twee Amsterdamse zussen op de wereld is gezet. Hun missie: Lekkere biertjes brouwen! Laten we daar geen nee tegen zeggen. Even later liepen we met de Gin Weizen de winkel uit.

Weizen jullie dit al?

De Gin Weizen is een bier met zes procent alcohol dat gebrouwen is met gerst, tarwe en speltmout. Speciaal aan dit bier is dat er speciale gin-kruiden aan toegevoegd is. Deze kruiden zijn gebaseerd op de jeneverbes, koriander en sinaasappelschil. De optelling van smaken zou uiteindelijk resulteren tot een zoet maar fris biertje dat een ideale traktatie is voor op het terras.

De eerste indruk

Aantrekkelijk etiket? Check. Aantrekkelijke kleur? Check. Aantrekkelijke geur? Hmm, dit is wel even wat anders dan het doorsnee biertje. Maar check. Smaak? Joaaaa. Direct na het drinken van de Gin Weizen proef je een volle weizensmaak die, inderdaad, naar het zoete spectrum neigt. Deze smaak vlakt echter snel af naar een neutraler geheel met een licht bittertje. Deze bitterheid is echter niet storend en past bij de smaken die langzaamaan vrij komen. Denk hierbij aan koriander en komkommertonen. Eenmaal doorgeslikt is ‘ie ook écht weg.

Wat vind ik er van?

Gin Weizen van Gebrouwen door Vrouwen zou zomaar iemand dolgelukkig kunnen maken. Dit eigenweizen bier heeft namelijk de potentie om lievelingsbier te worden. Maar niet bij mij. Liefhebbers voor gin én bier hebben wellicht een grotere kans tot slagen. Met deze gedachte in mijn hoofd zal ik dit bier dus zeker aanraden bij mijn vrienden. Enne… mocht het toch niet meant to be zijn, dan blijft de Gin Weizen alsnog een best prima traktatie voor zonnige dagen. Proberen maar!

beoordeling-7