Gordon Finest Gold • Beproeving #10 • Bierathlon.nl
210
post-template-default,single,single-post,postid-210,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Gordon Finest Gold • Beproeving #10

Beproeving#10
Aaah, een zonnige lenteavond in Juni. Zo’n avond waar het eigelijk 5 graden warmer zou moeten zijn, waar het net te fris is voor een korte broek, maar waar toch lekker is om buiten te genieten van een speciaalbiertje. De tuinset leek ons de meest geschikte locatie om onze sport te beoefenen. Eerder die week hadden de atleten van de bierschuur een aantal onbekende speciaalbiertjes meegenomen, waaronder de Gordon Finest Gold. Met zo’n fancy naam en logo kon ik hem niet laten staan!

Beproeving#10-banner

“Nothing to Prove”

Gordon Finest Gold is een stevig blond bier met een hoog alcohol percentage van 10,5%. Gordon Finest Gold wordt gebrouwen in Edinburgh en was 100 jaar geleden door meesterbrouwer John Martin op de Belgische markt gezet. Dankzij de mengeling van Engelse traditie en Belgische kennis is het bier uitgebloeid tot een uniek exemplaar. Tegenwoordig zijn een groot scala Gordon bieren verkrijgbaar op fles en in blik (misschien was dat de eerste hint over hoe het smaakt..) Met groot op de website de tekst: “Gordon. Nothing to Prove.” maakt het duidelijk dat ze hun eigen gang gaan en niets aantrekken van de maatschappij. Dit leidt tot een visie van vrijheid, creativiteit en soms volslagen idiotie. Zou deze visie zich uiten in de Gordon Finest Gold? of blijft het slechts bij een visie? Voor mij als atleet een mooi moment om deze slagzin aan de tand te voelen!

Wat vond ik ervan?

Matig en Moutig! Gordon Finest Gold kan dan volgens het etiket wel de ‘Finest’ zijn, maar het nadeel van perfectionisme is dat het weinig actie oplevert. Zo zit er in Gordon ook weinig smaak-actie; het is juist zacht en matig. Wat overigens wel opmerkelijk is bij zo’n hoog alcohol percentage. Verder smaakt het een beetje bitter maar zoet en moutig nemen samen toch wel de overhand. Gordon Finest Gold valt mij persoonlijk niet erg in de smaak. In het bier zit voor mij echt “Nothing to Proef”

beoordeling-5