Gouden Carolus Ambrio • Beproeving #7 • Bierathlon.nl
165
post-template-default,single,single-post,postid-165,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Gouden Carolus Ambrio • Beproeving #7

beproeving#7

Gouden Carolus Ambrio: Dit Belgische biertje zagen onze volgers op social media al voorbij komen toen Manon de Jumbo Foodmarkt had geplunderd. Ondertussen zijn ze op een fris temperatuurtje gekomen, en het moment werd gevonden om een van de biertjes te beproeven! (gelukkig was dat niet zo’n probleem)

Zo, die staat!

Gouden Carolus Ambrio is gebrouwen door Brouwerij Het Anker in, die onder andere verantwoordelijk zijn voor de Gouden Carolus reeks (waarvan één whisky), Maneblusser reeks en Lucifer. Gouden Carolus Ambrio wordt gebrouwen op basis van het eeuwenoude recept van het stadsbier van Mechelen, het is het oudste recept wat door de brouwerij gebrouwen wordt. Zoals de naam al een beetje verklapt is Ambrio een Amber bier: een koperkleurig biertje dat status uitstraalt! Het heeft zijn kleur te danken aan het het brouwproces. Tijdens het brouwproces wordt een gedeelte van de gerst zwaarder gebrand, deze gerst geeft vervolgens zijn kleurstoffen af aan het bier. Het chique uitziende bier doet me denken aan een luxueuze avond bij de open haard op een koele herfstavond.

Wat vind ik ervan?

De smaak van Gouden Carolus Ambrio is een genuanceerde combinatie van fris, vol, bitter en zoet. Het lijkt wel alsof Brouwerij Het Anker de beste smaken van bier in één flesje probeerde te stoppen, en dat is gelukt! Het combineert de volle smaak van bruine bieren met de frisse, licht zoete smaak van blonde bieren. Met zijn veelzijdigheid in smaak zit er voor elke bierdrinker iets tussen wat hij of zij zou moeten aanspreken. Met 8.0% vol drinkt het biertje verrassend goed door, waardoor je er eigenlijk voor moet zorgen dat je er 3 of 4 koud hebt liggen als je eraan begint.

Dat alles bij elkaar maakt de Gouden Carolus Ambrio een perfect all round biertje. Dus wil je luxueus genieten van een biertje? Wil je een diner wat chiquer maken of iets meer status afdwingen op het terras op bij een feestje? Drink dan een Gouden Carolus Ambrio met je pink omhoog! Want iedereen kan zich een koning voelen met Gouden Carolus Ambrio!

beoordeling-7