Gouverneur Tripel • Beproeving #23 • Bierathlon.nl
419
post-template-default,single,single-post,postid-419,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Gouverneur Tripel • Beproeving #23

Beproeving#23

Naast speciaalbier zijn de atleten ook liefhebber van lekker eten! Het liefst een combinatie van die twee. Je kan ons midden in de nacht wakker maken voor een lekkere sappige hamburger en we zitten regelmatig voor de buis om te kijken hoe Rudolph lekkere taarten maakt of hoe Jeroen dagelijkse kost voorschotelt op 24kitchen. Op Vakantie zijn in Praag is natuurlijk een goed excuus om elke dag uit eten te gaan, maar ook thuis was er een goede rede om lekker uit eten te gaan! Vandaar dat de atleten zich een keer niet in de kroeg bevonden, ook niet in een eetcafé maar een heus restaurant!

IJs? Bier? Of ijkoud Bier?

Na een koud pilsje bestelde we allebei biefstukreepjes in pittige ketchapsaus, want: biefstuk in pittige ketchapsaus. De reepjes bleken uiteindelijk blokjes te zijn en we kregen naast een bord vol een extra pan met vleesch! Wij blij, serveersters blij, iedereen blij. Na het eten werd het tijd voor een toetje in de vorm van een ijsje, en na het toetje werd het tijd voor een toetje in de vorm van een speciaalbiertje. Dus beentjes omhoog en lekker uitbuiken op de bank met een Gouverneur Tripel!

Gouverneur Tripel wordt gebrouwen in de Lindeboom brouwerij, die gevestigd is in Limburg. Gouverneur is hun grootste serie met een blond, dubbel, dubbelbock, trippel, stout en nog een gelegenheidsbier van het 140 jarig bestaan van de brouwerij (blond). Naast dat hebben ze nog wat pils en bier met fruit erin.
“Een gouverneur is het hoofd van een regering van een kolonie, deelstaat of andere subnationale staatseenheid.” zegt Wikipedia. Waarschijnlijk had dit biertje al leiding genomen over de Duvel, LaTrappe en Karmeliet en misschien ook wel alle andere biertjes die ook in de koelkast lagen. Helaas was toch de gouverneur die als eerst viel, werd onthoofd en opgedronken. Na het openmaken en tijdens het nuttigen van dit biertje voelde ik de innerlijke ruwaard in mezelf opkomen.

Wat vond ik ervan?

Het was een stevige strijd, maar de gouverneur zijt gevallen. De smaak van wraak én van gouverneur tripel was vooral zoet. Deze machtige mens kon niet op tegen het geheime wapen van de reuzen: een flesopener. Zoals hij stevig in zijn harnas zat, was hij met zijn 8.2% alcohol ook stevig van smaak. Bitter werd hij genuttigd, een bitterheid die lang in de nasmaak te proeven zijt. De gouverneur zakt tijdens het drinken langzaam weg naar je maag, zoals hij na de strijd langzaam van zijn paerd viel. Het was zijn verdiende loon: Gouverneur Tripel zijt lekker, maar smaakt als een typische zoetbittere trippel, niet super speciaal dus.

beoordeling-6