Grimbergen Tripel • Beproeving #36 • Bierathlon.nl
739
post-template-default,single,single-post,postid-739,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Grimbergen Tripel • Beproeving #36

beproeving36
Aaaah, zo! héhé even zitten, voetjes omhoog. Gelukkig staat er een nieuw biertje naast me om de dag af te sluiten, en tevens voor een nieuwe beproeving. Mijn koelkast ligt ondertussen vol speciaalbiertjes, en ik voel me altijd schuldig als ik er een open maak zonder er een beproeving over te schrijven. Maar daar heb ik nu een oplossing voor: Als het niet zo super speciaal is (lees: in de supermarkt of gall&gall te halen is) neem ik er voortaan gewoon twee mee, of in dit geval: 6. Zodat ik zonder schuldgevoel er rustig eentje op kan drinken. Oh, en uiteraard worden de beproevingen daardoor ook veeeuuul beter! Eerder hadden we al de Grimbergen Dubbel op Bierathlon. Omdat de Grimbergen Tripel nu toevallig in de aanbieding was, werd deze uitverkoren voor de nieuwe beproeving! Zou hij beter scoren?

Grimbergen Tripel, wat kan ik er van zeggen?

Er staat een mega fabulous vogel op het etiket! Een Fenix om precies te zijn. Met daar onder de tekst “Ardet nec consumitur”, wat betekent: “brandt, maar vergaat niet”. Dit wijst op het feit dat de abdij in de afgelopen millennium drie keer tot op de grond is afgebrand door oorlogen en revoluties. Telkens is het toch gelukt om de brouwerij weer op te bouwen en door te gaan met bier brouwen. 160 jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om commercieel te gaan, waardoor ze in een kleine identiteitscrisis zijn beland, maar wat er ook voor gezorgd heeft dat we het nu op de fiets bij de supermarkt om de hoek kunnen halen.

Wat vind ik ervan?

Ten eerste is hij best wel foamy! voorzichtig inschenken en/of open maken dus. Grimbergen Tripel smaakt bitter met een klein beetje zoet, na een vlugge blik op de achterkant van het etiket bleek dat het komt doordat het bier gebrouwen wordt met kandijsuiker. Ah, weten we dat ook weer. De smaken zijn vol, goed gecombineerd en gebalanceerd, maar opzich niet zo spannend. Toch mag je best je tijd nemen over deze tripel: Hij heeft een lange afdronk en met 9% is hij goed gevuld qua alcohol percentage. Een typische tripel met een neutrale smaak.
beoordeling-6