Guinness Golden Ale • Beproeving #42 • Bierathlon.nl
848
post-template-default,single,single-post,postid-848,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Guinness Golden Ale • Beproeving #42


Oi Mates! Het heeft een tripje naar Engeland gekost, maar dan heb je ook écht Engels bier, naja bijna dan. Close enough. Dan heb je ook écht Iers bier: Guinness! Wie kent het niet? De meningen over Guinness Stout zijn erg verdeeld. Sommige (waaronder wij) vinden het een lekker biertje, maar er zijn ook veel personen die totaal niet van het zwarte brouwsel houden. Voor die mensen is de volgende beproeving misschien een uitkomst. Guinness laat namelijk ook een lichte kant van zichzelf zien met de Guiness Golden Ale! Een soort pils waarbij een deel geroosterde gerst is toegevoegd waardoor het een andere kleur en smaak krijgt!

Andere kleur? Issie blauw dan?

Nee, de trend van ‘blauwe wijn’ lijkt zich niet over te zetten naar bier (gelukkig). Maar Guiness Golden Ale is donker oranje van kleur. Als je het zo ziet lijkt het net een Amber bier. Het komt in een buikflesje met een goud jasje EN van een halve liter. Het ziet er een beetje raar uit, maar meer bier is wel welkom is bij de atleten. De presentatie is in ieder geval op orde bij dit biertje! Gebrouwen sinds 2015 is het een redelijk nieuwe aanwinst voor Guiness.

Wat vind ik ervan?

Guiness Golden Ale is net wat spannender als een gewoon pilsje. De smaak is een beetje moutig, een beetje zoetig zoals een dubbel. Doordat een deel van de gerst geroosterd is zit er zelfs een klein bbq/geroosterd smaakje aan. En als je alle smaken verkend hebt wordt je nog verwelkomd door een bittere, droge nasmaak. Maar alle smaken zijn er maar een ‘beetje’ aanwezig en zijn individueel en samen niet erg overtuigend. Dat maakt hem een prima alternatief voor een normaal pilsje op de bank of bij je spareribs als avondeten, maar helaas kunnen we deze niet in de categorie speciaalbier plaatsen.