Hop-a-Billy • Beproeving #20 • Bierathlon.nl
368
post-template-default,single,single-post,postid-368,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Hop-a-Billy • Beproeving #20

Beproeving#20
Deze zomer staat genomineerd om een van de natste zomers ooit te worden. Het is helaas niet echt een zomer om elke dag de barbecue aan te steken en lekker vlees te grillen zonder een plens water op je hoofd te krijgen. De bbq die ik gepland had om een weekje vrijwilligerswerk op de hei af te sluiten dreigde een aantal uur van te voren ook nog in het water te lopen. Maar gelukkig kregen we een droge avond met heerlijk vlees, een lekker kampvuurtje en uiteraard bier.

Is deze zomer een goed Seison?

De Hop-a-Billy was een van de ‘rare’ biertjes die ze nog in de koelkast hadden staan -aldus Luuk van 3. Die hem braaf afgaf aan de grote mensen om op te drinken. De Hop-a-Billy is een modern saison biertje, wat eigenlijk perfect bij de avond paste als de zon erdoor kwam en het nog een paar graadjes warmer zou zijn. Gebrouwen in ‘t Hofbrouwerijke: Een klein brouwerijtje in België. Saison biertjes zijn erg populair tegenwoordig. Het is net wat meer speciaal dan pils en lichter van smaak als blondines, dubbels en tripels.

Wat vind ik er van?

Bij het inschenken onthulde zich een goudkleurige vloeistof met een prima schuimlaag. Wel wordt het brouwsel troebel aan de bodem, walsen dus! De smaak van de Hop-a-Billy is vrij hoppig en fris, met een hoppige nasmaak die aangenaam blijft hangen. Geen overtuigende hop-in-your-face smaak, maar zeker aanwezig, subtiel en gemoedelijk. Het kleine vleugje citroen is wat de Hop-a-Billy een echt zomerbiertje maakt. Een heerlijk bier wat perfect is voor de instap speciaalbierdrinkers, of voor degene die zichzelf net wat meer gunt als pils. Maar geen speciaalbier waarbij je na een aantal biertjes los gaat op Elvis, of op een contrabas staat te spelen zoals het groene mannetje op het logo.
beoordeling-6