Hopfather • Beproeving #34 • Bierathlon.nl
668
post-template-default,single,single-post,postid-668,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Hopfather • Beproeving #34

beproeving34
Sinterklaas is in het land aangekomen en iedereen in Nederland krijgt al kerstkriebels in zijn of haar buik. Afspraken om met vrienden en familie te gourmetten staan al in de agenda. Samen bijkletsen en genieten van lekker eten en een drankje. Met altijd hetzelfde dilemma: Ga ik bier drinken of wijn drinken bij het kerstdiner? Een mooi moment om (verplichte) quality time met je familie door te brengen. Wat dat betreft past het volgende biertje daar prima bij. Because i’m gonna make you an beproeving you can’t refuse. This beproeving is about the Hopfather.

“Dug09hdgk_400x400o you spend time with your family?”
Good. Because a man who doesn’t spend time with his family can never be a real man.”

©IMDB – Godfather Quotes

The Hopfather

Hopfather is een van de bekendste biertjes van brouwerij Oersoep uit Nijmegen. Die vanaf 2012 actief zijn met bierbrouwen. Het bier waarmee ze gegonnen zijn met brouwen sloeg zo goed aan dat ze al snel een grotere ruimte nodig hadden. Daarom zijn ze vanaf 2015 zijn ze met behulp van een crowdfunding in een oude soepfabriek gevestigd. Met meer bierbrouwcapaciteit komt het bier ook op meer plekken tevoorschijn en is het beter te verkrijgen. Goed bezig Oersoep! Ondanks ze niet zo groot zijn, zijn ze niet bang om te experimenteren met hun bier. Zo is bij dit bier Mosaic hop gebruikt, een hopsoort uit de United States of America die we al eerder terug zagen bij de Mosaic Hop Explosion. Deze hop zou ervoor moeten zorgen dat het bier een extra fruitig en bloemerig aroma krijgt, ik ben benieuwd..

Wat vond ik ervan?

De ondertitel van het bier luidt: Hoppig blond, en hoppy is hij zeker. Hopfather neigt wat dat betreft meer naar een IPA dan een blond. Verder is het biertje erg kruidig en bitter, wat zorgt voor een intense smaakbeleving, maar het overschaduwd het fruitige en bloemige waar de hop voor zou moeten zorgen. Opzich vind ik dat niet zo erg, maar misschien jammer als je iets zoets verwacht. De intense smaakbeleving is ook helaas maar van korte tijd, want in de nasmaak is daar weinig van te merken. Het zorgt er echter wel voor dat je niet lang wacht om naar de fles te grijpen voor een volgende slok. Met 5% is de Hopfather geen zwaar bier, maar wel een die er staat! Een biertje wat gerespecteerd mag worden door andere bierfamilies!

beoordeling-8