Barcelonatropical • Beproeving #83 • Bierathlon.nl
2145
post-template-default,single,single-post,postid-2145,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Barcelonatropical • Beproeving #83


Heel Nederland is afgelopen tijd naar het terras gevlucht om te genieten van eerste zonnige dagen van het seizoen. En terecht natuurlijk! De Bierathleten waren ook deel van de kudde en konden het niet laten. Maar dan, als je eindelijk een leeg tafeltje gevonden hebt, in ons geval net een lekkere lunch achter de kiezen. Welk biertje moet je dan bestellen? Een lekker witbiertje? Een frisse IPA of Tripel? Simpele maar altijd goede pilsenrakkers of toch rebels een bruin biertje? Geen nood! Bierathlon is altijd te bereiken op het terras en gaat je de komende tijd beproeving voor beproeving helpen met het kiezen van het perfecte biertje! Beginnend met de Barcelonatropical. Dus blader door de lijst met beproevingen of raadpleeg onze zoekfunctie voor advies binnen handbereik!

Cerveses La Pirata

En hoe beter te beginnen dan een tripje te maken naar het zonnige Spanje. Want wat kunnen Spanjaarden nou beter dan niks doen en bier drinken in de zon? Nou vooruit, niks doen en sangria drinken in de zon misschien. Maar in Spanje, vlakbij Barcelona, ligt een brouwerij Cerveses La Pirata die verantwoordelijk is voor tenminste deze tropische gouden rakker. Bij mij was deze nog niet bekend, maar misschien dat het in Spanje wel in trek is. Cerveses La Pirata is ontstaan in een keuken als thuisbrouwer, maar wisten zich met voor- en tegenslagen toch een stapje omhoog te gaan naar een kleine batch laten brouwen en verkopen. Daarmee hebben ze verschillende prijzen in de wacht gesleept, en dat heeft ze blijkbaar geholpen om een eigen brouwerij te beginnen. Ondertussen hebben ze met hun 6 tanks genoeg capaciteit in huis om 2500 grote kratten speciaalbier per maand naar buiten schepen.

Tropical

Barcelonatropical is een double dry hopped IPA. Dat wil meestal zeggen dat ie nog wat hoppiger en droger is dan de gemiddelde IPA. En dat merk je wel aan de sterke hopgeur als je dit biertje in een glas giet en je neus er boven houdt. En die geur komt terug in de smaak. Beginnend als IPA komt snel de hoppigheid in de opdronk tevoorschijn. Daarna uit het tropische deel zich in de smaken van manderijn, ananas en misschien mango? Zorgt al met al voor een aangenaam zoetje. Jazeker, die Spanjaarden weten wel wat lekker is in de zon!