Beavertown Neck Oil • Beproeving #101 • Bierathlon.nl
2858
post-template-default,single,single-post,postid-2858,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Beavertown Neck Oil • Beproeving #101

Beavertown Neck OilHet was een avond in Londen. Onze eerste van de vijf die te wachten stonden. Na het verslinden van een goede biefstuk stonden we te popelen om de Britse cultuur op te snuiven in de pub. De taps stonden te blinken. De pints stonden klaar om voor ons gevuld te worden. En wat drink je dan? Iets wat ze in Nederland natuurlijk niet zomaar hebben. Iets Brits. 560 Milliliter welteverstaan. Mag ik je meenemen in mijn smaakervaring van de Beavertown Neck Oil? (Nee? oke, klik dan nu weg.)

Beavertown Neck Oil… niet zo zwart en roestig als verwacht

Iets Brits it was. Om niet te hard van stapel te gaan bestelde ik de Beavertown Neck Oil, Een session IPA met 4,3 procent alcohol. Hmmm… Neck oil, doet jullie dat ook niet denken aan een donkerbruine stroperige substantie? Fun fact – de hoofdbrouwer heeft dit bier vernoemd naar een uitspraak van zijn opa. Wanneer deze oude wijze man een biertje ging drinken in de kroeg zei hij namelijk: “I’m off down the pub for a pint of neck oil”. Oke, back to reality. Mijn mijmering over donkere biertjes verdween op brute wijze toen er een lichtgele unit in beeld kwam. Het schuim bleef, geheel op Britse wijze, afwezig.

De beproeving

Maar toen, de eerste slok. Het was een verademing. De prominente aanwezigheid van koolzuur deed me twijfelen aan het feit of ik wel echt bier aan het drinken was en niet de lokale limo. De smaak gaf daarin de doorslag: natuurlijk! De Beavertown Neck Oil bevat namelijk een prima smaakbalans van citrus en hoppen – wat mij betreft de gouden receptuur van een goede session IPA. Desondanks ik doorgaans geen fan ben van grote glazen bier (mijn drinktempo ligt te laag om het bier op de goede temperatuur te drinken), had ik met deze pint geen enkele moeite. Het was verfrissing alom.

… En toen snapte ik waarom er zo veel mensen met hun sporttas de pub binnen kwamen. Een gouden rakker zoals deze is ook gewoon het lekkerste om te drinken na een flink potje zaalvoetballen of apparaatroeien. Of in ons geval achter potentieel gemiste treinen aan rennen.