Crate IPA • Beproeving #92 • Bierathlon.nl
2420
post-template-default,single,single-post,postid-2420,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Crate IPA • Beproeving #92


Onze vakantie was iets na het hoogseizoen, wat betekende dat we wat langer moesten wachten. In die tijd moesten we alle vakantie verhalen aanhoren van vrienden, familie en collega’s terwijl wij alleen maar konden ja-knikken en glimlachen. Maar dan, na een tijdje was het dan eindelijk zover. Wij op de trein gestapt die ons helemaal door de Eurotunnel naar Londen bracht. Eenmaal aangekomen was onze eerste vakantieplan duidelijk: inchecken en ergens wat eten met een Engelse pint erbij.

Two pints please!

De biercultuur in Engeland is iets anders als hier in Nederland. Zo gaan de kroegen al vroeg in de middag open, en sluiten om een uurtje of 12 (ook in het weekend). Dat zorgt ervoor dat de kroeg om 8 uur s’avonds langzaam begint vol te lopen. In plaats van pas om 12 of 1 uur s’nachts. In elke kroeg hebben ze minstens 5 of 6 bieren op de tap: Pale ale, Brown ale, Blonde Ale. Wat eigenlijk een beetje zachte versies zijn van de IPA, Bruin en Blond speciaalbieren die wij kennen. Maar als er vervolgens een halve liter voor je op de bar wordt gezet (zonder schuim, dus meer bier) ben je blij dat het geen Delerium Tremens is. Maar het biertje wat me het meest is bijgebleven op vakantie is de IPA van Crate Brewery.

De beproeving

Vanaf de eerste slok van deze IPA van Crate Brewery dacht ik: Huh, wat is dit nou. En het hele biertje lang ben ik er nog steeds niet achter gekomen of het nou een smokey bijsmaakje of een pepertje bijsmaak is. Los van dat was de IPA vrij standaard, genoeg hoppig, genoeg droog op de nasmaak, genoeg bitter. Beetje limoen en grapefruit voor een klein zoetje, wat het hoppige prima complimenteerd. Maar dat smokey of pepertje in de bijsmaak was een twist in het biertje. Niet voor iedereen een positieve toevoeging kan ik me voorstellen. Zelfs ik wist niet precies wat ik ermee aanmoest, en moest even denken of dat het biertje nu lekkerder maakte of niet. Anyway, beetje vreemd, maar best lekker.