Paljas IPA • Beproeving #40 • Bierathlon.nl
764
post-template-default,single,single-post,postid-764,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Paljas IPA • Beproeving #40


Wat zou jij meenemen als je van huis bent? of iets specifieker: Wat zou jij meenemen als je van huis wegloopt en je hebt maar één knapzakje om al je spullen in mee te nemen? Juist, bier! Althans, dat dacht Paljas, de personage op het etiket van Paljas bieren. In deze beproeving beantwoorden we de vraag of dit biertje de moeite waard is om mee te nemen in zo’n situatie. Of kun je hem beter inwisselen voor een knuffelbeer, zaklamp, of iets sterkers?

Doetje of Doetermaareentje?

Paljas lijkt op het oog een doodsaai biertje, Paljas heeft een neutraal etiket en het enige verschil tussen de verschillende bieren (blond, bruin, IPA, saison) is de naam en kleur van van de naam: Meh. Ook is dit bier “droog gehopt met de speciale Nelson Sauvin & Hallertau Blanc, waaruit smaken als Sauvignon Blanc komen”. Aldus de website van Paljas himself. Pfoe, op het eerste gezicht is Paljas net echt een zachtgekookt ei!

En terwijl ik mijn verhaal al klaar had staan over mannelijkheid, dat Paljas misschien beter een kettingzaag mee kon nemen in plaats van dit half lauw wijnbiertje, schonk ik hem in en zette ik het glas aan mijn mond… Een aangename verassing stond mij tegemoet!

De beproeving

Bij het inschenken werd ik verwelkomd met iets te veel schuim, rustig inschenken dus! Zoals je van een IPA kan verwachten is het biertje erg hoppig en matig bitter. Op de nasmaak, die lang blijft hangen, zit zelfs een beetje bite wat duidt op iets van kruiden. De smaken van “Sauvignon Blanc” zijn licht te merken maar blijft gelukkig bij een bescheiden zoetje. Ondanks dat het biertje 6% alcohol bevat heeft het een volle smaak wat ervoor zorgt dat je er extra van kan genieten. Nah, Paljas is een prima oplossing voor in je knapzakje! Het biertje is prima zoals hij is en dat accepteer ik.