Vink Heerlijk • Beproeving #103 • Bierathlon.nl
2965
post-template-default,single,single-post,postid-2965,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Vink Heerlijk • Beproeving #103


Vogels zijn leuk om naar te kijken. Sommige mensen maken er zelfs een hobby van. Maar jij zelf kan ook wat doen om wat meer vogeltjes in je tuin te krijgen, om lekker naar te koekeloeren tijdens het ontbijt. Plaats een waterschaal, hang vogelvoer buiten of zorg dat er bloemen en/of struiken in je tuin staan. Maak van je tuinafval een composthoopje op een afgelegen plek. Laat afgevallen blad liggen of hark ze in een hoekje van je tuin. En snoei niet al je struiken tegelijk: dit zijn belangrijke schuilplaatsen voor vogeltjes. Uiteraard werkt een vogelhuis ook goed om vogels naar je tuin of balkon te lokken. Wat overigens kei leuk is om zelf te maken. Zelfs als je geen tuin hebt kun je nog iets doen om mens en natuur tevreden te stellen: Koop een biertje van Bird Brewery!

Vink ook duurzaam

Er zit dan wel een vogel in je koelkast, maar hier heb je weinig moeite mee om deze ongeschonden er uit te halen en op te drinken. Zo is deze Vink ook beland in een beproeving. De Vink Heerlijk is een IPA uit het vaste assortiment van Bird Brewery. Deze IPA is gebrouwen met heel veel roggemout, en heeft verder tropisch fruit als ingredient. Snel opdrinken! En dat opdrinken kun je met een gerust hart doen. Want Bird Brewery is volledig duurzaam aan de gang. Dat doen ze door 1 boom te planten ergens op de wereld voor elke 100 liter bier die ze brouwen. Maar ook voor elke verkoop op de webwinkel en elke liter geschonken bier bij aangesloten kroegen. Bomen die goed zijn voor vogels, maar vooral ook voor mensen. Deze bomen worden namelijk geplant in Afrika. In gebieden waar ze het hardst nodig zijn en het meeste impact hebben voor de lokale bevolking.

De Beproeving

Dus dat is altijd een goede rede om een biertje van Bird Brewery te kopen! Voor de smaak hoef je het ook niet te laten. De roggemout maakt het biertje donker oranje van kleur, wat anders is dan andere IPA’s. Maar de kleur zegt weinig over de smaak van het bier. Spannende smaken zoals tropisch fruit en kruiden zijn te proeven en de Vink Heerlijk doet betreft bitterheid en hoppigheid niet onder ander IPA’s. Niet alleen duurzaam maar ook lekker.