Keikop Tripel • Beproeving #58 • Bierathlon.nl
1196
post-template-default,single,single-post,postid-1196,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Keikop Tripel • Beproeving #58


De atleten waren met het hemelvaartsweekend op bedrijfsuitje naar Leuven! Dé studentenstad van Vlaanderen met veel oude gebouwen waar gouden mannetjes op staan die de klok luiden. Pleinen die vol staan met kroegen en terrasjes. Kroegen waarin gemiddeld ongeveer 20 speciaalbieren op de kaart staan, en sommige zelfs een boekwerk als bierkaart hebben. Een mini-bierwalhalla voor bierliefhebbers, en een bron van inspiratie voor de atleten!

Leuven, The Capital

Leuven wordt ook wel eens de hoofdstad van het bier genoemd. Maar volgens de atleten moet je voor de beste bier-ervaring van Leuven toch naar de hoofdstad: Juist, in de hoofdstad van het bier ligt vervolgens nog een hoofdstad: The Capital. Een groot speciaalbier café aan de grote markt met een flink repertoire aan speciaalbieren. De gehele kroeg is onderkelderd en de kelder dient als koelkast voor de biertjes. Als je vervolgens een biertje besteld, loopt de ober naar beneden om jou biertje te zoeken. Als je geluk hebt kun je hem volgen via de willekeurige glazen vloertegels. Het biertje wordt vervolgens in een lift geplaatst om hem zo in alle glorie naar boven te verplaatsen.

Kasseibaan, klinkert goed!

De Keikop Tripel was het lekkerste biertje wat ik in The Capital op had. Een Belgisch biertje gebrouwen door Brouwerij Kassei. Afkomstig uit Arendonk is het toch maar echt nét een Belgisch biertje, had net zo goed bij Nederland kunnen horen. Begonnen in mei 2009 met een starters bierbrouwpakket, maar inmiddels hebben ze hun recepten al uitbesteed aan professionele brouwers om de grote vraag te leveren. Leuk verhaal daar over op hun website.

De beproeving

Bij de eerste slok stond ik al versteld van het biertje: De Keikop Tripel slaat in als een bom! Na een korte maar intensieve bittere opdronk (die een beetje op je tong blijft prikkelen) kom je meteen aan bij de stevige tripel body. Het bittertje blijft hangen en wordt omhelst door frisse en heldere moutsmaken, wat duidelijk de trend is bij dit biertje. De afdronk is een beetje zoetig en bitter. Uitstekend degustatiebier volgens het etiket, maar ik zou wel eerst even uitbuiken als je écht veel gegeten hebt. Of gewoon je gehele avondmaaltijd vervangen voor dit biertje.