Leffe Blond • Beproeving #11 • Bierathlon.nl
234
post-template-default,single,single-post,postid-234,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Leffe Blond • Beproeving #11

Beproeving#11
Eerder op Bierathlon hadden we al de Leffe Tripel, deze werd erg positief beproefd door de atleten. Hoog tijd om meer van de serie aan de tand te voelen, beginnend met de Leffe Blond! Hét blond biertje van Leffe wat in bijna elke kroeg of terras wel te bestellen is. Maar houdt de Leffe Blond stand tegen zijn grotere Tripel broer?

Stokoud! toch?

Leffe blond is, vergeleken met de Bruin en Tripel van de Leffe serie, het jongste biertje. Anders dan de Leffe Bruin en Leffe tripel (zoals we die nu kennen), die na de tweede wereldoorlog werden geboren, wordt dit blondje pas gebrouwen vanaf de jaren ’70. Maar Leffe zou Leffe niet zijn als ze hun eeuwenoude vakkennis niet gebruikt hadden om dit biertje te brouwen. Vandaar dat Leffe Blond ook beschreven wordt als “het resultaat van een eeuwenoude brouwerstraditie” achter op de fles, las ik terwijl ik een bieropener zocht in de keukenla.

Wat vond ik ervan?

Aaaah, dat gesis bij het open maken, het ietwat te veel schuim bij het inschenken (wat waarschijnlijk meer aan mijn inschenk kunsten ligt dan aan het bier zelf), de prachtig gouden kleur. En dan, de eerste slok van Leffe Blond!… Mwoah, is dit het nou? Beetje zoet, beetje bitter, maar meer zoet. Op zich goede smaken voor een blond, maar bij de Leffe Blond vond ik ze persoonlijk niet erg overtuigend. Ook was ik persoonlijk niet zo weg van de zoete nasmaak. Al met al dus een beetje, mwoah. //note to self: misschien maar eens het LaTrappe domein beproeven.
Dus zit je op het terras en is de serveerster net iets te snel bij je tafel waardoor je nog geen keuze hebt kunnen maken. Zeg dan niet zomaar ‘doe maar een Leffe Blond’, maar laat die serveerster maar eventjes wachten en probeer eens iets anders! Want er lopen nog veel lekkerdere blondines rond! (en dan heb ik het uiteraard over het bier)

beoordeling-6