Lindemans Pecheresse • Beproeving #14 • Bierathlon.nl
255
post-template-default,single,single-post,postid-255,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Lindemans Pecheresse • Beproeving #14

beproeving-14-lindemans-pecheresse

Vrouwen van Nederland en omstreken, opgelet: Liefmans Fruitesse is niet meer cool. Spoel daarom snel dat ranjabiertje met ijs door de gootsteen. Het is namelijk tijd om ruimte te maken voor dé nieuwe rage op het gebied van fruitbieren: De Lindemans Pecheresse. Na jarenlange exclusiviteit heeft dit zoete goedje haar entree gemaakt in de dorpscafés en supermarkten en is het klaar om de wereld te veroveren. Tijd om je voor te bereiden dus!


Lindemans Pecheresse is een verleidster van 29 jaar oud en is niet bang om ook jouw mond te snoeren. Ja lieve mensen, ik weet dit uit ervaring. Deze spontaan gegiste lambiek heeft een zoete perziksmaak, wat de traditionele biersmaak doet vertroebelen. Daarom kan de Lindemans Pecheresse beschouwd worden als een erg gangbaar biertje, zelfs voor de niet-bierliefhebbers. Wél-bierliefhebbers kunnen de overweldigende perziksmaak niet altijd waarderen, vandaar dat ik (Manon) dit artikel ook schrijf.

Eerste indruk

Zijn we in the Great Gatsby beland? Een gouden etiket met veel tierelantijntjes schijnt in mijn gezicht. Het flesje doet goed zijn best om een exclusief en luxueus drankje à la champagne te verkopen.  Verwachting: smaakt als champagne. Maar Manon, dit is gewoon bier hoor. Ohja, ohja. Bij het inschenken toont de Pecheresse haar ware gezicht. Een donker oranje en zoetgeurende vloeistof loopt in mijn glas. Deze informatie gecombineerd met het feit dat de Lindemans Pecheresse maar 2,5% alcohol bevat doet mij concluderen: De drinker hiervan moet vast nog rijden later op de avond.

Tijd om een slok te nemen. De geur maakt zijn verwachtingen waar. Lindemans Pecheresse is mier, maar dan ook mierzoet. Ver weg is een klein zuurtje te vinden, maar dit stoort de balans van de zoete drank niet. Later droogt dit bier langzaam op in de keel. Met de smaakbeleving is dus eigenlijk niet zo veel mis.

Wat vind ik er van?

Voor jullie informatie: Ik vind Liefmans Fruitesse niet lekker doordat dit bier zo zoet is. Vind ik de Lindemans Pecheresse wel verdraagzaam? Ja, in zekere mate wel. De perziksmaak voelt wat aangenamer in mijn mond en is een stuk dieper en complexer dan de frambozensmaak van de Liefmans. De zoetheid zorgt er echter niet voor dat ik de Pecheresse avonden lang kan drinken. Eentje is meer dan genoeg. Want hoewel dit bier qua smaak meer te bieden heeft dan een alternatief in alcoholpercentage zoals een Radler, gaan we gewoon op de fiets naar de kroeg. Dan kunnen we na de Pecheresse nog een écht biertje pakken.

beoordeling-6