Munchies • Beproeving #47 • Bierathlon.nl
1029
post-template-default,single,single-post,postid-1029,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Munchies • Beproeving #47


Daar waren we dan, op avontuur richting het noorden van het land. Ons leven gewaagd door de storm met zware windstoten van 130km/u om onze oren. Een barre tocht door half Nederland, en dat allemaal om ergens rustig een biertje te drinken. De gedachte “waarom doen we dit ook alweer?” was al meerdere malen door ons hoofd gegaan totdat we uiteindelijk in Amsterdam kwamen. Niet echt een plek waar wij zuiderlingen vaak komen. De afstand en onbekendheid maakte het avontuur best spannend, maar achteraf was het allemaal de moeite waard: Wij waren namelijk uitgenodigd voor de besloten lancering van een nieuw biertje door De Foodhallen & Oedipus Brouwerij!

Juist, De Foodhallen & Oedipus Brouwerij

Ja, wij stonden ook versteld van de uitnodiging. En met de besluitende zin “Geert, dit is toch de reden waarom we Bierathlon hebben opgericht: Gratis bier en coole feestjes” van Manon was de knoop doorgehakt. Aangekomen in het oude fabriekspand van De Foodhallen stonden we even stil bij de sfeer van het oude fabriekspand. Een soort mega foodtruck festival, maar dan binnen. Na een trap omhoog kwamen we aan bij het feestje, waar we meteen een Munchies aangeboden kregen: Ah, ook aangenaam brouwerij Oedipus 🙂

Munchies


Munchies is dus het resultaat van de samenwerking van De Foodhallen en Oedipus. Want, De Foodhallen had in eerste instantie geen bier! Oke, ze hadden wel bier, maar ze wilden hun eigen bier. Omdat Oedipus er al vanaf het eerste uur van De Foodhallen bij was, was dit de uitverkorene brouwerij om mee samen te werken en Munchies werd geboren. Munchies is gemaakt met eten in het achterhoofd, maar welk eten dan? Alles! Het bier moet voor iedereen, bij elk eten, op elk moment goed smaken. Het kleurige etiket met allemaal eten en bestek verklapt het ook al een beetje. Maar eerst: snel proeven!

De beproeving

Uit het flesje kwam een Amber larger tevoorschijn: Een amberkleurig biertje van 5% vol. Na de eerste slok kreeg Munchen van mij al de bijnaam: Amber IPA, wat mij aangenaam verraste. De smaak begint hoppig en fruitig, en veul! Voor een larger zit er een volle smaak in verborgen. In de nasmaak doet een aangenaam bittertje gezellig mee in het feestje in je mond. Deze nasmaak blijft ook lang hangen, extra genieten dus! De Foodhallen en Brouwerij Oedipus hebben hun belofte gehouden, dit bier smaakt inderdaad erg goed met eten. Het liefst met vrienden, veel kleine hapjes en een sixpackje Munchies de neus erbij!