110 Volt Berry Madness • Beproeving #59 • Bierathlon.nl
1223
post-template-default,single,single-post,postid-1223,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

110 Volt Berry Madness • Beproeving #59

*zet Jambers stem op* Waarschuwing: deze beproeving is zeer subjectief (hoe dat zit lees je later). Ga vooral op zoek naar de 110 Volt Berry Madness als je daadwerkelijk over frambozen droomt. Of neem een ander onbekend exotisch biertje mee, daar beginnen de leukste verhalen. *einde waarschuwing*

Manon en bier kopen is niet altijd de beste combinatie. Eerder kwam ik al thuis met de ‘hash brownie’ waarvan ik dacht dat de naam afgeleid was van het Engelse aardappelgerecht in plaats van de bekende groene verdovende plant die wel eens verwerkt wordt in gebak, zoals een brownie (#n00b). Ook dit keer was het raak. Ik dacht een lekkere porterige traktatie mee te nemen, maar deze pakte uit als een frambozendroom. Wat bleek? Staat er gewoon met koeienletters op dat deze 110 Volt een speciale editie was, namelijk de Berry Madness. En dat is dan weer niet zo handig als dat bier beproefd moet worden door een roodfruithater zoals ik.

De beproeving

Nou, goed dan. Eenmaal gekocht, dan moet het ook gedronken worden. Ik bond mijn denkbeeldige capeje om mijn nek en ontkurkte de paarse fles. Een troebele maar diepbruine substantie gleed mijn glas in, waar later een prachtige stevige beige schuimkop op ontstond. De geur van bessen en stroop vluchtte snel mijn neusgaten in. Ik slikte en bracht het glas naar mijn mond. Ik proefde een plakkerige vloeistof die naar framboos smaakte. Een vleugje goed gebrande mout met een klein rookje maakte het geheel af. Het maakte me niet bepaald framblij.

Naar mijn mening is de 110 Volt Berry Madness namelijk net zo sterk een fruitbier als een porter. En dat maakte me een beetje verdrietig, want zonder de roodfruitsmaak had het bier zoveel potentie. Vandaar dat ze misschien de speciale editie hebben vervangen door een koffieknaller. Enfin, ik ben geen fan. Daarom schoof ik het goedje door naar de bosbessenbonanza onder ons (lees: ik keek Geert met puppyoogjes aan of hij er een oordeel over wilde geven). Maar ook hier was geen enthousiasme te bekennen.

Op naar de koffieknaller dan maar?

Bewaren