Latte Gijt • Beproeving #44 • Bierathlon.nl
828
post-template-default,single,single-post,postid-828,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Latte Gijt • Beproeving #44

Beproeving 44 - Latte Gijt
Goedemorgen! Hebben jullie lekker geslapen? Kopje koffie erbij? Wat dacht je van een Latte Gijt? Wil je daar ook wat te eten bij? Een borrelplankje ofzo?

Als je nu denkt: What the fuck atleten, het is nog niet eens elf uur geweest – ja dat weten we. Al weten we ook dat bier om 11 uur prima kan smaken overigens. De echte reden om nú al over bier te beginnen is een product dat uit een bijzondere samenwerking van een koffiebranderij met een bierbrouwerij voort is gekomen: de Latte Gijt. Bier! Met koffie! Een combinatie waar Manon’s hart ook al voor het drinken sprongetjes van maakt. Ik kiepte het goedje om in een Starbucksbeker en het feest kon beginnen: tijd voor de vierenveertigste beproeving!

Bakkie troost?

Grapje. Ik heb natuurlijk geen verzameling Starbucksbekers, ben je gek. Echte beproevingen moeten worden uitgevoerd met deugdzame bierglazen die in een positie van vijfenveertig graden verblijven tijdens het inschenken van, in dit geval, de Latte Gijt. Daarin landde subtiel, maar elegant de zwarte substantie met een alcoholpercentage van zes procent. Terwijl het bier langzaam tot stilstand kwam, verscheen een donkerbruine schuimkraag. Verdikkie, er zit niet eens latte art op.

In de Latte Gijt is vanzelfsprekend de allerbeste ‘Indonesië mandheling Silaban Tao’ verwerkt. Wat het is: geen flauw idee, dat laten we liever aan koffiebranderij Fascino over. Om deze prachtige bonen om te zetten naar een latte is natuurlijk ook latte nodig. Deze melk komt speciaal voor onze bierenvrienden euh dierenvrienden van de amandel in plaats van de koe #fitgirl #mooiehuidgegarandeerd. U hoort het mensen, laten we onze expertise maar gewoon bij bier houden.

De beproeving

Slok 1. Wat de eend. Latte Gijt smaakt alsof je koffie drinkt tijdens een heftige winterbarbecue, maar dan in de vorm van bier. Of is het stiekem toch koffie? We zullen het niet weten omdat we de kennis niet hebben. Wat we wel weten is dat de smaak erg krachtig is, zowel op het gebied van koffie als in een smokey smaakje. Bij de afdronk komen verre verlangens naar chocomel naar boven. Ah, daar is dus die amandelmelk voor. Deze zorgt ook nog eens voor een stevige body.

Ja, eigenlijk is de Latte Gijt best een prima stout, waarbij koffie al eerder een succesfactor was. Maar hoewel dit bier volledig veganistisch is, schreeuwt het om barbecues. Ter compensatie moet men altijd vlees eten bij het nuttigen van dit bier. Vandaar: een zeven!

PS. Hier is een kilo word-of-mouth via onze Instagram en hipsterbierblog.