Prior Tongerlo • Beproeving #19 • Bierathlon.nl
353
post-template-default,single,single-post,postid-353,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Prior Tongerlo • Beproeving #19

Beproeving#19
Het komt zelden voor dat er een weekend voorbij gaat aan de atleten zonder speciaalbier. Dit weekend was het bijna zover, soms heb je heel je weekend vol met pils-gerelateerde activiteiten. Totdat er een avond tussen zat waar het nog net tijd was voor een lekker afzakkertje op de bank. De keuze viel op Prior Tongerlo. Waarom hoor ik je vragen? Weet ik veel, niet allemaal van die moeilijke vragen stellen.

Wat de boer niet kent

Het selectieproces van speciaalbier is bij bierathlon geen ‘rocket science’. Wat we nog niet kennen nemen we mee (en omdat we deze blog pas na honderden speciaalbieren hebben opgericht is dat een mooi excuus om die honderden speciaalbieren opnieuw te drinken). Zo ook de Prior Tongerlo, voor mij totaal onbekend, dus geschikt voor een beproeving. Met zijn zwart etiket met goude accenten valt hij ook niet erg op. Het is een tripel die in Brouwerij Haacht in België wordt gebrouwen. Ondanks dat het een abdijbier is met een rijke geschiedenis is de website van Brouwerij Haacht erg modern en gebruiksvriendelijk, netjes. Verder schijnt het goed te smaken met lam, maarja, bier en vlees is sowieso een goede combinatie.

Wat vind ik ervan?

Prior Tongerlo heeft een lichte opdronk, maar ontwikkelt zich in je mond. De bitterheid en hop komen al snel daarna tevoorschijn en voeren de boventoon, maar een licht kruidje en fruitje is ook te proeven. Een goede tripel waarvoor ik dat stukje lam graag laat liggen als ik moest kiezen. Hij is gemaakt is om van te genieten! Bij elke slok! Met zijn 9% en toch redelijk zware body kun je er gelukkig ook een aardig tijdje van genieten. Als afzakkertje was het misschien niet de beste keuze, maar ik heb wel heerlijk geslapen. Des te meer rede om hem op een ander moment nog een keer te drinken.

beoordeling-7