Scheveninger Tripel • Beproeving #45 • Bierathlon.nl
937
post-template-default,single,single-post,postid-937,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Scheveninger Tripel • Beproeving #45


Het was een druilerige zaterdagavond op een natte winterdag dat ik bijna vergeten was dat ik dit biertje in mijn koelkast had liggen. Maar mijn biervoorraad was aardig aan het slinken en dit leek de beste keuzen tussen de andere biertjes. Ooit gehaald in een bierschuur, en de rede waarom was ook wel duidelijk: Bier met vissen erop! Vissen zijn opzich cool, maar waarom? Is het gebrouwen met zout water? Zit er zeewier (smaak) in? Kun je het biertje het best drinken terwijl je een rouwe haring naar binnen slobbert? Zoveel vragen! Maar gelukkig heeft Bierathlon wat tijd vrijgemaakt om ze allemaal te beantwoorden!

Komt het uit toevallig uit Scheveningen

Jazeker! Brouwerij Scheveningen was tot 2015 gevestigd aan de haven van Scheveningen en werd ook alleen daar geschonken. Tot de komst van een jonge brouwer die daar even het roer omsloeg. De rest van nederland kreeg hier ook een (vis)luchtje van en noodgedwongen moest Brouwerij Scheveningen verhuizen naar een grotere locatie achter de haven. Sindsdien heeft het bier zich uitgebreid in ieder geval tot aan Brabant. Het is niet gebrouwen met zout water maar met Schevenings duinwater, wat klinkt alsof het allebei niet veel soeps is. Maar een boek moet je niet beoordelen op z’n kaft en Bierathlon geeft elk biertje een kans:

De beproeving

Aangenaam verrast werd ik door de smaak van Scheveninger Tripel! Het biertje heeft een donker oranje of zelfs bijna amberkleurig biertje, troebel en een klein beetje te weinig schuim. Maar als je hem aan je neus zet komt de frisse geur je met windkracht 7 tegemoet. Een trend die ook doorzet in de smaak, maar daar stopt het niet. De smaak begint met een bittertje en een zoetje, maar het lijkt wel alsof de bitterheid heftiger wordt naar de afdronk toe, die de volle smaak afsluit. Gelukkig smaakt het bier niet naar vis, maar een gebakken zalmpje erbij kan prima!