Slaapmutske Blond • Beproeving #63 • Bierathlon.nl
1284
post-template-default,single,single-post,postid-1284,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Slaapmutske Blond • Beproeving #63


Waarschuwing: Deze beproeving maakt onderdeel uit van hét experiment SWAPTEMBER. Enige subjectiviteit over het Slaapmutske Blond zou van toepassing kunnen zijn. Vooral over het label. Jeetje.

Slaapmutske zet alle zintuigen op scherp

Geert weet precies hoe hij het bloed onder mijn nagels vandaan kan halen. Toen het eerste biertje van SWAPTEMBER tevoorschijn kwam, werd ik ‘verblijd’ met een blond Slaapmutske. Een belgisch bier waarvan het etiket bestaat uit een combinatie van WordArt én Comic Sans. Een combinatie die sinds het laatste kinderfeestje van de basisschool niet meer op mijn netvlies is verschenen. Je kunt je vast voorstellen dat het heeft gebrand. Maar de handschudding had al plaatsgevonden en ik kon niet meer terug. Ik moest dit bier aanbreken, proeven en een beproeving over schrijven. Komt er dan eindelijk een tijd dat ik me over deze designschandalen heen kan zetten?

Ondertussen ruilde ik wijselijk mijn ogen in voor andere zintuigen. De eerste stap werd uitgevoerd door het bier vakkundig in een neutraal glas te kieperen. De WordArt maakte plaats voor een heldergele substantie die me deed denken aan een gloeiende maan bij heldere hemel. De schuimkraag zag er uit als een uitnodigend donzig vierseizoenendekbed. Beter. Over naar stap twee.

De beproeving

Het bier met maarliefst 6,4% alcohol werd succesvol overgeleverd aan de smaakpapillen. Wat volgde was een prettige smaakervaring van geel fruit, met banaan als aanvoerder. De doorschemering van hoppen maken het bier niet allen fruitig maar ook een beetje fris. En daaruit volgt maar één conclusie: Slaapmutske blond is een heerlijk biertje voor een donkere maar aangename nazomeravond.

En zo leerde ik dat er zelfs achter de meest Windows-95-like etiketten prachtige bieren kunnen zitten. Slaapmutske blond is daar het perfecte voorbeeld van. En ook wanneer je nog niet toe bent aan de ultieme nachtrust is dit bier goed te drinken. Jammer dat maar weinig cafés deze jongen op het menu hebben staan.

Bewaren