Slurfke Bruin • Beproeving #64 • Bierathlon.nl
1282
post-template-default,single,single-post,postid-1282,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Slurfke Bruin • Beproeving #64


Het is dus Swaptember! Weer een belachelijk of geniaal (dat moet nog blijken) idee van de atleten van Bierathlon. Dat betekend dat Manon de komende tijd biertjes gaat beproeven die Geert zou kunnen kiezen voor zichzelf. En Geert gaat deze maand biertjes gaat beproeven die Manon zou hebben gekozen voor haarzelf. Verwacht dus van mij de komende tijd bruine rakkers, porters en andere donkere lekkernijen! En mijn eerste editie begint groots! Hoe groot dan vraag je jezelf misschien af? Nou, zo groot als een olifant bijvoorbeeld!

Dombo? Fritske? of toch Ollie?

Bier met een olifant op het logo, dat is altijd goed. Toch? Met een neutrale voet stapte ik in de eerste beproeving van Swaptember. Een rustig avondje live beproevingen schrijven bleek de beste manier te zijn om mijn naar drang voor tripels en blondines tijdelijk aan de kant te schuiven en plaats te maken voor de zin naar een dubbel.
Bij het kiezen van dit specifieke biertje dachten we allebei al: Hee, dit logo lijkt wel op de kasteel series. Nou wat blijkt: het komt uit dezelfde brouwerij. Brouwerij Van Honsebrouck uit het westen van België is de schuldige. Eens even kijken of ze hun reputatie hoog kunnen houden

De eerste Swaptember beproeving

Dit biertje is donkerbruin van kleur met een lichte, en iets te kleine, schuimkraag. Een slurfke begint gek genoeg een beetje fris, maar deze smaak wordt meteen overruled door geroosterde en zoete smaken van karamel. En proef ik daar nou een beetje vanille? Het zoete en karamel is voldoende aanwezig, niet te veel en niet te weinig. Deze smaak blijft zo’n beetje tot het einde langzaam afzakken totdat je de volgende slok in je gezicht giet. Ik schrok een beetje van het alcoholpercentage 8,5%. Deze is niet zo goed te merken en zorgt ervoor dat je het biertje veelste snel opdrinkt. Dit is wel een bruin biertje die ik wel kan waarderen. niet slecht voor mijn eerste beproeving in swaptember!