St. Christoffel Blond • Beproeving #4 • Bierathlon.nl
127
post-template-default,single,single-post,postid-127,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

St. Christoffel Blond • Beproeving #4

beproeving-4-Christoffel-Blond

Voor beproeving #4 liet ik me verassen door de koelkast. Soms moet je na een week vol arbeid en bezigheden, voor jezelf een avondje rust inplannen. Na het vinden van het goede plekje op de bank was het tijd om uit de bank te komen en naar de koelkast te lopen, want zo’n avondje rust schreeuwt om een lekker biertje. Ik wist dat ik iets van speciaalbier koud had gelegd halverwege de week, maar niet meer precies wat. Dus liet ik me verassen door de koelkast, wat ik vond was een St. Christoffel Blond!

Christoffel wie?

St. Christoffel is een redelijk jonge speciaalbierbrouwerij. Opgericht in 1986 vieren ze dit jaar hun 30e verjaardag. Ik kende ze nog niet, dus was ik benieuwd naar wat background information. St. Christoffel is een Nederlandse speciaalbierbrouwerij die klein begonnen is in Zuid-Limburg. Zoals ook St. Christoffel hebben gemerkt is het niet makkelijk om je als kleine bierbrouwer te weren tegenover de grote jongens. Toch is het St. Christoffel gelukt om zich te onderscheiden van de rest en een leuk aanbod bier neer te zetten. Met hun St. Christoffel Bok hebben ze in 2013 en 2014 de prijs gewonnen van beste dubbelbok van Nederland, en mede daarom hebben ze een aardige reputatie opgebouwd.

Wat vind ik ervan?

De St. Christoffel Blond verraste mij niet alleen bij het tegenkomen in de koelkast, maar ook bij het beproeven van zijn smaak. Met 5.4% is het een lichte blond qua alcoholpercentage, maar hij is zeker niet licht in zijn smaak! Het heldere, lichtblonde bier laat bij het verorberen een stevige bittere smaak van hop liggen achter in de keel. Je moet er van houden, maar persoonlijk vond ik dat een aangename verassing. Gecombineerd met een frisse smaak van citrus maakt de St. Christoffel Blond een uitermate geschikte kandidaat voor in de lente of zomer op een terras! Dus mocht je jezelf in de toekomst bevinden op een terras, bent niet bang voor een hoppig biertje en de St. Christoffel Blond staat op de kaart, laat jezelf ook eens verrassen!

beoordeling-7