Surf Ale • Beproeving #28 • Bierathlon.nl
513
post-template-default,single,single-post,postid-513,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Surf Ale • Beproeving #28

beproeving-28-surf-ale
Dat we bij Bierathlon niet graag onze bierkeuzes baseren op seizoenen of temperatuur was misschien al duidelijk. Zo niet, dan zal de volgende beproeving dat nog eens extra bevestigen. Of willen we stiekem ontkennen dat de winter eraan komt en drukt dat zich uit in onze bierkeuze? mmmm, food for thinking… In beproeving #28 beproeven we een heus zomerbiertje! gewoon, omdat het kan. Surf Ale is het eerste resultaat van een tripje naar de Noordkade in Veghel: Met name de speciaalbierzaak in de Noordkade in Veghel. Surf Ale is een zomers blond biertje, omschreven door de brouwers als:

“Zijn de brouwers van DAVO nu helemaal gek geworden? Bloemetjes! Hawaï shirts?! Reken maar… Dit is F@#κing Hawaï in een fles! Fris, blond, hoppig bier. Ananas en citrus in de geur. Wow.”

Noordkade

De Noordkade in Veghel zijn oude industriële panden die nu gevestigd worden door diverse organisaties en ondernemers die zich richten op food, cultuur, vrijetijdsbesteding en bier! Veel typische dingen zijn nog intact gelaten. Zo zie je van binnen nog steeds de grote open ruimtes en massieve betonnen pilaren. Maar die grote ruimtes zijn nu gevuld met kleine eettentjes, koffietentjes, en een bier speciaalzaakje gemaakt wat toch wel een gezellige sfeer geeft. Uitzondering op deze regel is de mega supermarkt waar we lekkere kipfiletjes hebben gehaald voor ons avondeten. Bij binnenkomst in de speciaalbierzaak werden we verwelkomd door een Westvleteren walhalla. Meer dan 30 houten kratjes Westvleteren blond, 10 en 12 stonden opgestapeld in een nette rij. Iets wat iedere bierliefhebber wel kan waarderen denk ik zo. We werden vriendelijk ontvangen en de zoektocht naar onbekende biertjes kon beginnen, wat daar overigens niet zo lang duurde. Nog vriendelijker werden we uitgezwaaid toen we onze aankoop gedaan hadden, met een stempelkaart op zak voor het volgende bezoek

De Beproeving

Na het verorberen onze heerlijk bereide kippetjes was het tijd om na te genieten met een heerlijk biertje. Surf Ale was de eerste kandidaat omdat dit de enige blonde was in de koelkast. Een mooi opstapje naar de volgende categorie: Tripels. Bij het inschenken van de Surf Ale onthulde zich een goud biertje; beetje mistig van kleur. De smaak herinnerde me aan de St. Christoffel Blond. Een smaak die het beste te beschrijven met zoet en hoppig, waarin het hoppige het zoete overheerst. Het balans daarin was subliem. De Ananas en citrus zat niet alleen in de geur, maar kwam ook als een vleug langs in de smaakbeleving. Dus: Beste brouwers van DAVO, jullie zijn helemaal niet gek geworden, ik ben alleen gek van jullie geworden!
beoordeling-8