All Good Things Are 3 • Beproeving #91 • Bierathlon.nl
2409
post-template-default,single,single-post,postid-2409,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

All Good Things Are 3 • Beproeving #91


Alle goede dingen bestaan in drieën! althans, dat beweert dit biertje van Brouwerij de Feniks. En als je erover nadenkt is dat natuurlijk ook zo. De drie musketiers, Green Day, en iedereen wil natuurlijk drie dezelfde plaatjes op een gokautomaat! We leven in drie dimensies en de driehoek is de sterkste vorm. Éen keer is per-ongeluk. twee is toevallig, maar drie is een structuur. Iets waar je op kan bouwen en iets waar je wat aan hebt. Maar is dat ook zo bij dit biertje? Is hij zo goed dat je voor dit biertje drie andere kunt laten staan?

Onuitputtelijke Vuurvogel

Dit biertje heet niet voor niets zo. Dit biertje is ook gebrouwen door drie personen van Brouwerij de Feniks uit het westen van België. Drie personen die dachten: mmm… laten we eens een Tripel gaan brouwen waar we drie verschillende vruchten in doen. Twee sinaasappels en een limoen. De bittere en de zoete sinaasappel welteverstaan. En ik geloof dat ze dit wel zorgvuldig gedaan hebben. Brouwerij de Feniks haalt namelijk hun inspiratie van die onuitputtelijke vuurvogel. Niet bang om fouten te maken, en als iets mislukt, doorgaan en opnieuw beginnen totdat het goed is.

De Beproeving

Onze ontmoeting verliep niet zonder vlekken of stoten. Het overmatig koolzuur in het bier zorgde voor schuim op het aanrecht. Dat is nou jammer. Maar eenmaal in een glas geschonken was het dan tijd om te beproeven: Die twee sinaasappels en de limoen zorgen voor een stevige frisse en bittere aanzet vanaf het begin. Het bittere blijft een beetje in je gehemelte hangen en het frisse kruipt naar achter in je tong, Qua smaakbeleving scoort dit biertje al punten! Als deze smaken langzaam terugnemen maken ze plaats voor een klein zoetje en kruiderig karakter. Dit biertje prima doordrinkbaar, wat best wel gevaarlijk is met 9,3% alcohol. Gelukkig doen we altijd verantwoord drinken bij het maken van een beproeving.