Fort Lapin 8 • Beproeving #38 • Bierathlon.nl
753
post-template-default,single,single-post,postid-753,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Fort Lapin 8 • Beproeving #38


Wist je dat ze in België ooit een fort hebben gebouwd in tijd van vrede om iets te beschermen wat niet bestond? Althans, nog niet. Wat een dommies.. Het gaat hierbij om Fort Lapin die gebouwd is in 1664 ten noorden van Brugge. Dit fort werd gebouwd om toentertijd een plas water te beschermen die ze nog moesten graven. Zestien jaar daarvoor werd er vrede getekend voor dat gebied. Nu bestaat het Fort niet meer maar is er gelukkig wel een biertje naar vernoemd: Fort Lapin!

Minibrouwerij naast megabrouwerij(en?)

Fort lapin 8 is het eerste biertje van Brouwerij Fort Lapin, naast deze tripel hebben ze nog een dubbel (6) en een quadrupel (10). Het is een megasuperkleine brouwerij, dus de kans dat je er nog nooit van hebt gehoord is aanwezig. Toch wordt het gezien als de tweede brouwerij van Brugge (van de drie), uiteraard wordt hij overschaduwd door de grootste brouwerij van brugge: De Halve Maan. “Maar Geert? Brugge Tripel en Steenbrugge komen toch ook uit Brugge?..” Nope, niet meer, die worden nu door Palm gebrouwen, bezweken onder het commerciële regime! Ze maken het er allemaal niet makkelijker op daar in het zuiden.

Maar wat vond ik ervan?

Ondanks de biersituatie in brugge erg complex is, is dit biertje dat helaas niet. Het is licht geel van kleur, niet erg helder maar meer mat. Verder is het biertje moutig en de smaak van tarwe is aanwezig. De bijsmaak van tarwe vind ik hierbij wel een goede toevoeging, omdat ik niet echt van de moutige biertjes ben. Er zit ook een smaak van hop tussen, maar verder is hij niet zo bitter. Verder zitten er nog wat kruiden tussen die zorgen voor een beetje pit. De smaken gecombineerd zijn toch een beetje saai en dof, daarom krijgt dit biertje maar een 6.